Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red is een prachtige en kleurrijke vetplant met dieprode bloemen. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren en een compacte groeiwijze. De bloemen van de Amora Red zijn zeer opvallend en bloeien rijkelijk gedurende lange periodes. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. De Amora Red is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vrolijke sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zet hem op een lichte plek en geef af en toe water, maar pas op dat de potgrond niet te nat wordt. Het is een sterke plant die goed gedijt in een normale kameromgeving.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, zoals een vensterbank op het zuiden. Pas op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, want dit kan zijn bladeren verbranden.

  De Kalanchoe Amora Red heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar laat geen water in de pot staan. In de winterperiode kan de waterbehoefte iets lager liggen.

  Deze plant houdt van een lichte plek met indirect zonlicht, maar vermijd felle zonnestralen. Plaats de plant daarom op een plek waar de zon niet direct op de bladeren schijnt. In direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Water geven kan het beste matig en regelmatig gebeuren.

  De Kalanchoe Amora Red bloeit meestal van februari tot en met april en de bloei kan tot wel 8 weken duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn opvallende rode bloemen die langdurig kunnen bloeien.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden daalt, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Plaats de plant niet in direct zonlicht.

 • Je kunt de verlepte bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Eventueel kun je de plant na de bloeiperiode terugknippen tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Verwijder eventuele dode bladeren of takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Kalanchoe heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen uit de pot om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red gedijt goed in goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof te verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden en bevordert de groei.

  De Kalanchoe gedijt het beste op een lichte standplaats en kan zowel direct zonlicht verdragen als halfschaduw. Plaats de plant bij voorkeur in een raam op het oosten of westen voor voldoende lichtinval. Let op dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden of boven de 30 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,0 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe heeft niet veel bemesting nodig. Gebruik een meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen, maar overdrijf niet. Geef de plant alleen meststoffen wanneer dat nodig is om de groei te stimuleren.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Amora Red is een prachtige en kleurrijke vetplant met dieprode bloemen. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren en een compacte groeiwijze. De bloemen van de Amora Red zijn zeer opvallend en bloeien rijkelijk gedurende lange periodes. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. De Amora Red is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vrolijke sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.