Primula (Acaulis Grp) Rosie

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) Rosie is een vaste plant met opvallende, roze bloemen met een geel hart. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het blad van de Primula Rosie is groen en heeft een licht behaarde textuur. De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. De Primula Rosie is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Primula (Acaulis Grp) Rosie is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te plaatsen. Vermijd direct zonlicht en vochtige omstandigheden om de plant te laten gedijen.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) Rosie heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en groei.

  De Primula plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel felle zon kan schade aan de plant veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie houdt van een koele omgeving en kan goed gedijen bij temperaturen tussen de 15-18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Over het algemeen heeft de plant geen voorkeur voor extreem warme temperaturen.

  Primula (Acaulis Grp) Rosie bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Na deze periode zal de plant rusten en geen bloemen meer produceren.

  Ja, Primula planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten helpen schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende werking ten goede komen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Het is aanbevolen om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Primula (Acaulis Grp) Rosie moet na de bloei regelmatig gesnoeid worden om de plant gezond te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren om nieuwe groei te stimuleren. Snoei ook regelmatig de te lange stelen om de plant compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Zorg er ook voor dat de plant op een lichte plek staat, maar uit direct zonlicht.

  Gebruik bij voorkeur een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant verbeteren.

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula Rosie heeft water en voeding nodig maar mag niet te nat staan. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig voor een langere bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste stof en vuil voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Vermijd daarbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Primula houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Draai de plant af en toe zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal voor deze plant. Houd de luchtvochtigheid stabiel en vermijd plotselinge veranderingen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om een goede luchtvochtigheid te behouden.

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie heeft een voorkeur voor zure grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem rond de 5 tot 7 te houden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie heeft regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei. Gebruik 1 keer per maand vloeibare mest voor kamerplanten tijdens de groeiperiode. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt om de meststoffen goed op te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) Rosie is een vaste plant met opvallende, roze bloemen met een geel hart. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het blad van de Primula Rosie is groen en heeft een licht behaarde textuur. De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. De Primula Rosie is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.