Cissus rotundifolia

Cissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cissus rotundifolia is een klimplant met ronde, vlezige bladeren die lijken op kleine groene schijfjes. De plant heeft lange ranken waarmee hij kan klimmen en zich vast kan hechten aan een steun. Cissus rotundifolia komt oorspronkelijk uit tropische regio's en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Cissus rotundifolia wordt vaak gebruikt als hangplant of in klimrekken en is een mooie aanvulling op een groene omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het beste gedijt hij in indirect licht. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom het beste op een plek met schaduw of indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is ideaal om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, de Cissus rotundifolia is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een plant die schadelijke stoffen kan opnemen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant gedijt het best bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden voor optimale groei. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de groei te stimuleren en de plant er mooi uit te laten zien. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Kamerplanten zoals Cissus rotundifolia gedijen goed in goede kwaliteit potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed drainerend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond geschikt voor kamerplanten en voeg eventueel wat extra meststof toe tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig en dient regelmatig water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en snoei regelmatig om de plant compact te houden. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De bladeren van deze plant kunnen periodiek worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te nemen om beschadiging te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te besproeien met water om een gezonde luchtvochtigheid te behouden.

  De plant gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek op het oosten of westen van het raam is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Houd de plant op een warme en constante locatie in huis.

  De luchtvochtigheid van de omgeving speelt een belangrijke rol bij de verzorging van deze plant. Een luchtvochtigheid van 50-70% wordt ideaal beschouwd voor het welzijn van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, anders kan dit leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Zorg voor een goede drainage om overmatige verzuring te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding te geven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot beschadiging van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Cissus rotundifolia is een klimplant met ronde, vlezige bladeren die lijken op kleine groene schijfjes. De plant heeft lange ranken waarmee hij kan klimmen en zich vast kan hechten aan een steun. Cissus rotundifolia komt oorspronkelijk uit tropische regio's en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Cissus rotundifolia wordt vaak gebruikt als hangplant of in klimrekken en is een mooie aanvulling op een groene omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.