Guzmania 'Bolero'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Bolero' is een prachtige kamerplant met puntige groene bladeren die uit een rozet groeien. In het midden van de rozet verschijnt een opvallende bloeikolf met helderrode bloemen. Deze bloemen zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan het interieur. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Guzmania 'Bolero' is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, Guzmania 'Bolero' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor voldoende licht om de kleurrijke bloemen te laten bloeien.

  Kamerplanten zoals Guzmania's hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels in het water staan. Het is altijd goed om te controleren of de plant daadwerkelijk water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  De Guzmania 'Bolero' houdt niet van direct zonlicht, het is beter om de plant op een plek te zetten met helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Guzmania 'Bolero' bloeit meestal in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgeving van de plant.

  Ja, de Guzmania 'Bolero' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het heeft een gematigde temperatuur nodig om goed te gedijen. Te koude of te warme temperaturen kunnen schadelijk zijn voor deze plant.

 • Kamerplanten hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij het nodig is om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om eventuele infecties te voorkomen. Bij het snoeien van kamerplanten is het raadzaam om niet meer dan een derde van de bladeren af te knippen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Guzmania houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de potgrond niet constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik bij voorkeur lauw, zacht water en vermijd dat er water in de kelk van de plant blijft staan.

  Guzmania 'Bolero' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet drassig wordt. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond, schors en perlite is ideaal voor een goede drainage. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de grond is belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren vegen met een zachte doek of borstel. Gebruik lauw water om eventuele vuilresten weg te spoelen. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat u de plant terugzet op zijn plek.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met voldoende licht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Een te donkere plek kan leiden tot verminderde groei en bloei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Een hoge luchtvochtigheid is essentieel voor de gezondheid van deze plant. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant indien mogelijk in de buurt van andere planten of een luchtbevochtiger.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 6,5 ligt voor een optimale groei en bloei. Een juiste zuurgraad zorgt ervoor dat voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden door de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Het is voldoende om tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand een beetje vloeibare kamerplantenmest te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te veel voedingstoffen krijgt om een ophoping van zouten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Bolero' is een prachtige kamerplant met puntige groene bladeren die uit een rozet groeien. In het midden van de rozet verschijnt een opvallende bloeikolf met helderrode bloemen. Deze bloemen zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan het interieur. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Guzmania 'Bolero' is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.