Hyacinthus orientalis 'Antarctica'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' is een prachtige hyacint met helderwitte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant bloeit in het voorjaar en voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin of het interieur. De 'Antarctica' variant staat bekend om zijn sterkere bloemstengels en langere bloeiperiode. Het is een populaire keuze voor het creëren van sfeer en romantiek in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Hyacinthus orientalis 'Antarctica'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt en mest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen. Vermijd blootstelling aan tocht en extreme temperaturen.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Antarctica' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal.

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' houdt niet van direct fel zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen.

  Hyacinthus orientalis 'Antarctica' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een constante temperatuur tussen 18-25 graden Celsius. De plant gedijt goed op een plek met voldoende zonlicht en bescherming tegen tocht. Veel warmte en licht zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Hyacinten bloeien meestal in de maanden maart tot en met april en de bloeiperiode duurt gemiddeld twee weken.

  Ja, hyacinten zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het regelmatig openen van ramen en ventileren blijft echter belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude temperaturen.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels kort boven de bol af om energie naar de bol te laten gaan. Verwijder eventueel vergeelde bladeren om de plant gezond te houden. Laat de bladeren na de bloei volledig afsterven voordat ze volledig verwijderd worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een kamerplantenmengsel met toegevoegde meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Vermijd zware, kleiachtige bodems en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Een neutrale tot licht zure pH-balans is ideaal voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de 4-6 weken voeding voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen schoongemaakt worden door ze af te nemen met een vochtige doek. Het verwijderen van stof en vuil zal de plant helpen bij het ademen en het opnemen van voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken.

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' heeft veel licht nodig en doet het het best op een plek met helder indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt om goed te groeien. Regelmatig draaien van de plant om gelijkmatige blootstelling aan licht te garanderen kan ook nuttig zijn.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De ideale luchtvochtigheid voor de plant is tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem, met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant nadelig beïnvloeden.

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Antarctica' is een prachtige hyacint met helderwitte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant bloeit in het voorjaar en voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin of het interieur. De 'Antarctica' variant staat bekend om zijn sterkere bloemstengels en langere bloeiperiode. Het is een populaire keuze voor het creëren van sfeer en romantiek in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Hyacinthus orientalis 'Antarctica'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.