Kalanchoe 'Prebella'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe 'Prebella' is een compacte vetplant met donkergroene bladeren en roze bloemen die aan lange stelen groeien. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bloemen van de Kalanchoe 'Prebella' hebben een delicate uitstraling en zorgen voor een vrolijke sfeer in elke ruimte. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in droge omstandigheden. De Kalanchoe 'Prebella' is een mooie toevoeging aan elke plantencollectie en trekt de aandacht met zijn elegante bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe 'Prebella' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste huiskamers. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Ja, Kalanchoe 'Prebella' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Kalanchoe 'Prebella' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te wachten tot de bovenste laag potgrond droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe 'Prebella' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren van de plant verbranden en beschadigen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Kalanchoe 'Prebella' houdt van warmte en gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur van ongeveer 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om de groei en bloei te stimuleren. Het is ideaal om de plant op een zonnige plek te zetten met indirect zonlicht.

  De Kalanchoe 'Prebella' bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Kalanchoe 'Prebella' is een luchtzuiverende plant. Het helpt de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en te neutraliseren. Het kan dus bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten droog is. Vermijd dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Kalanchoe 'Prebella' heeft goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, zodat de wortels niet gaan rotten. Gebruik bij voorkeur een speciale cactus- of vetplantenmix voor een optimale groei.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond met grof zand of perliet is vaak geschikt. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Prebella' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Daarnaast kunnen dode bladeren of bloemen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht op het blad om verbranding te voorkomen. Idealiter ontvangt de plant ten minste 6 uur per dag indirect licht. Het gebrek aan voldoende licht kan leiden tot een langwerpige groei en een verminderde bloei.

  De optimale temperatuur voor de kamerplant Kalanchoe 'Prebella' ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze plant gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is niet nodig om specifieke maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen of te verlagen voor deze plant. Een normale luchtvochtigheid in huis zal voldoende zijn voor de gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Een iets zure bodem kan gunstig zijn, maar een te hoge zuurgraad kan schadelijk zijn voor de wortels van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant ongeveer eens in de vier weken van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe 'Prebella' is een compacte vetplant met donkergroene bladeren en roze bloemen die aan lange stelen groeien. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bloemen van de Kalanchoe 'Prebella' hebben een delicate uitstraling en zorgen voor een vrolijke sfeer in elke ruimte. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in droge omstandigheden. De Kalanchoe 'Prebella' is een mooie toevoeging aan elke plantencollectie en trekt de aandacht met zijn elegante bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.