Philodendron scandens 'Brasil'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron scandens 'Brasil' is een klimplant met opvallende groene bladeren die donkergroene strepen in het midden hebben. Deze strepen hebben een gele kleur wat zorgt voor een interessant en exotisch uiterlijk. De plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed op een plek met indirect zonlicht. Hij groeit snel en kan zowel hangend als klimmend worden gekweekt. De Philodendron scandens 'Brasil' is een mooie en decoratieve toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud. Het vereist niet veel water en gedijt goed in indirect zonlicht. Het regelmatig afvegen van stof van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de Philodendron scandens 'Brasil' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een verzwakte groei en minder uitbundige bladtekening.

  Deze plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan.

  Kamerplanten houden niet van direct zonlicht, fel zonlicht kan bladeren beschadigen en verbranden. Het is beter om deze planten op een locatie te zetten met indirect licht.

  Ja, de Philodendron scandens 'Brasil' houdt van warmte. Het is goed om de temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius te houden voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet in een tochtige ruimte staat.

  Philodendron scandens 'Brasil' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, de Philodendron scandens 'Brasil' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt om de lucht in huis te zuiveren en giftige stoffen te verminderen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de plant sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen door ze dicht bij de stam af te knippen. Dit bevordert de gezonde groei van de plant. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur voor het beste resultaat.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. De potgrond moet licht vochtig gehouden worden, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Verpot de plant indien nodig om te zorgen voor voldoende ruimte voor de wortels om te groeien.

  Een goede bodemmix voor kamerplanten zoals Philodendron scandens 'Brasil' bestaat uit een mix van potgrond en perliet of grof zand voor drainage. De bodem moet goed vochtig blijven, maar niet te nat. Vermijd compacte bodems die de wortels verstikken.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven en bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen. Snoei dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig stofvrij te maken met een zachte doek. Dit kan zowel de gezondheid van de plant als de uitstraling ervan verbeteren. Het is af te raden om de bladeren schoon te maken met water, omdat dit vlekken kan veroorzaken.

  De Philodendron scandens 'Brasil' heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens een paar uur per dag licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Deze kamerplant gedijt het beste bij helder licht, maar kan ook overleven in wat minder lichte omstandigheden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Houd de luchtvochtigheid voor deze kamerplant op een gemiddeld niveau, tussen de 40-60%. Een hogere luchtvochtigheid kan gunstig zijn, maar vermijd te hoge niveaus om schimmelvorming te voorkomen. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Philodendron scandens 'Brasil' groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft en goed kan groeien. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de pH-waarde van de bodem op het juiste niveau te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en bemest volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

 • Omschrijving

  De Philodendron scandens 'Brasil' is een klimplant met opvallende groene bladeren die donkergroene strepen in het midden hebben. Deze strepen hebben een gele kleur wat zorgt voor een interessant en exotisch uiterlijk. De plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed op een plek met indirect zonlicht. Hij groeit snel en kan zowel hangend als klimmend worden gekweekt. De Philodendron scandens 'Brasil' is een mooie en decoratieve toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.