Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Alpha Spanish Eye' er en kompakt og rigtblomstrende stemorsblomst med markante tofarvede blomster. Blomsterne har en lilla bund med en hvid kant og et kontrasterende mørklilla øje i midten. Planten har en busket vækst og blomstrer fra tidlig forår til sent efterår. 'Alpha Spanish Eye' er perfekt til blomsterpotter, hængekurve og bede og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne stemorsblomst trives bedst i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der normalt ikke forbliver grøn hele året. Det er vigtigt at plante planten igen hvert år.

  Denne plante er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer lavere end dette. Det er bedst at plante planten på et beskyttet sted i haven.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' er generelt ret nem at vedligeholde. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er vigtigt for en sund vækst. Fjernelse af visne blomster regelmæssigt vil også fremme blomstringen.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' har brug for cirka 20 cm plads til at vokse. Det anbefales at plante planterne cirka 15 cm fra hinanden for optimal vækst. Tag hensyn til plantens størrelse, når du vælger plantelokation.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det kan dog også vokse i skyggen, men det kan producere færre blomster og planten kan blive længere. Sørg for, at planten stadig får tilstrækkelig lys til at vokse.

  Violastjernen (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' har generelt brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Vand planten, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Ja, violer er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres lyse og farverige blomster. Nektar og pollen fra violer er en god fødekilde for disse insekter. Haveejere, der gerne vil tiltrække sommerfugle og bier, kan plante violer i deres have.

  Ja, Viola 'Alpha Spanish Eye' kan bidrage positivt til biodiversiteten i din have ved at tiltrække bier og andre bestøvende insekter med sine blomster og nektar. At skabe et varieret og attraktivt økosystem i din have hjælper med at fremme den overordnede biodiversitet. Det er vigtigt at kombinere den med andre planter, der tiltrækker forskellige dyr for at få et varieret og levende økosystem.

  Denne plante blomstrer normalt fra tidlig forår til starten af sommeren. Blomstringsperioden varer generelt et par uger til et par måneder.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol, men kan også trives i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Violer blomstrer bedst i fuld sol.

  Nej, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for sine farverige blomster. Spiselige violer er normalt af arten Viola odorata.

  Ja, planten Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' har egenskaben til at dæmpe lyd ved at opfange og absorbere lydsvibrationer med bladene og blomsterne. Dette gør planten til et godt valg til haven eller altanen for at reducere støjgener.

 • Beskær regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstring. Fjern også eventuelle syge eller døde grene. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  Viol 'Alpha Spanish Eye' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante har brug for en god drænet pottemuld for at trives godt. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Brug helst en pottemuld specielt beregnet til blomstrende planter.

  Violaplanten trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig jordkvalitet. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt organisk gødning for optimal vækst.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Denne plante er egnet til haven.

  Haveplanter som disse violblomster har brug for ekstra beskyttelse om vinteren. For at beskytte dem mod frost, kan du dække dem med halm, blade eller et specielt vinterovertræk. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster og giv lejlighedsvis gødning for en sund vækst. Plant Viola på et solrigt til halvskyggefuldt sted i veldrænet jord.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med et højere fosforindhold for at fremme blomstringen. Undgå overgødning for at forhindre skade på planten.

  Mulching er vigtigt ved dyrkning af haveplanter, da det hjælper med at holde på fugtigheden og regulere jordtemperaturen. Mulch beskytter også rødderne mod frost og forhindrer ukrudtsvækst. Det kan påføres om foråret og om efteråret for at opnå optimale resultater.

  Viol (Wittrockiana Grp) 'Alpha Spanish Eye' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan forårsage problemer i væksten og blomstringen af denne plante. Derfor er det vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Det kan også hjælpe med at kontrollere regelmæssigt for tilstedeværelse af lus, snegle og larver for at forhindre skadedyrsangreb. Hvis det er nødvendigt, kan du også bruge fysiske barriere som net eller gitter for at beskytte planten mod skadelige insekter.

 • Beskrivelse

  Viola 'Alpha Spanish Eye' er en kompakt og rigtblomstrende stemorsblomst med markante tofarvede blomster. Blomsterne har en lilla bund med en hvid kant og et kontrasterende mørklilla øje i midten. Planten har en busket vækst og blomstrer fra tidlig forår til sent efterår. 'Alpha Spanish Eye' er perfekt til blomsterpotter, hængekurve og bede og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne stemorsblomst trives bedst i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.