Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue is een bloeiende plant die bekend staat om zijn helderblauwe bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode, waardoor hij ideaal is voor in bloembakken of borders. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin. Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die van zonlicht houdt en goed gedijt in vochtige grond.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen. In de winter kunnen de bloemen en bladeren afsterven, maar in het voorjaar zal de plant weer nieuw blad en bloemen vormen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het raadzaam om dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Voor deze plant is ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende ruimte zodat de planten zich goed kunnen ontwikkelen en niet te dicht op elkaar groeien. Houd ook rekening met de grootte van de planten wanneer ze volgroeid zijn.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om gezond te blijven en goed te groeien. Overweeg om de plant te verplaatsen naar een zonnigere plek als deze in de schaduw staat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, tuinplanten dragen over het algemeen bij aan de biodiversiteit in de tuin, doordat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende insecten en vogels. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Het planten van verschillende soorten planten met bloemen en vruchten kan helpen om bijen, vlinders en andere dieren aan te trekken.

  Deze plant bloeit normaal gesproken vanaf het vroege voorjaar tot halverwege de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal duurt het ongeveer 12 weken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die het goed doet in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen en decoratieve waarde. Het consumeren van deze plant kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten.

  Ja, Viola's hebben een dichte groeiwijze waardoor ze geluid kunnen absorberen en dempen. De bladeren en bloemen zorgen voor een natuurlijk buffer tegen geluidshinder in de tuin. Het kan helpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit zal de bloei stimuleren en de plant er netjes uit laten zien. Snoei indien nodig ook dode of beschadigde delen van de plant om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar blijf regelmatig water geven om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om af en toe voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de grond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Vermijd te veel direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met bijvoorbeeld stro of jute om de vorst te weerstaan. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes niet te nat staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen en houd de plant vrij van onkruid. Bemest de plant met speciale bloeimest voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met een algemene meststof in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt over de plant en vermijd overbemesting. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, compost, houtsnippers of stro. Mulch kan helpen bij het bevorderen van gezonde groei en bloei van tuinplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten, het gebruik van roofinsecten of het besproeien van de plant met een mengsel van water en zeep. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het bestrijden van plagen. Mocht de ongedierteplaag te groot zijn, dan kun je overwegen om gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue is een bloeiende plant die bekend staat om zijn helderblauwe bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode, waardoor hij ideaal is voor in bloembakken of borders. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin. Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 True Blue vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.