Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is een eenjarige plant met prachtige witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een delicate uitstraling en verschijnen boven het groene blad. De Viola Evo F1 White is ideaal voor gebruik in bloembakken, potten of borders en brengt een vleugje elegantie in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden de plant te beschermen bij koudere temperaturen. Het is een geschikte plant voor in de tuin.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zorgen ervoor dat de plant goed gedijt in de tuin. Het is een sterke en winterharde plant die weinig problemen zal geven bij de verzorging.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White heeft ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met voldoende vochtige grond voor een goede groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het vaker nodig zijn dan in de winter.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan met zijn bloemen en helpt zo bij de bestuiving in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast helpt hij om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren en zorgt hij voor een gevarieerde en kleurrijke tuin.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van april tot juni en kan tot wel 6-8 weken lang bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om de plant niet op te eten en buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White heeft een bepaalde geluidsdempende werking door zijn bladeren en bloemen. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast in hun directe omgeving. Het plaatsen van meerdere planten kan de geluidsdempende eigenschappen vergroten.

 • Je kunt de plant snoeien door uitgebloeide bloemen en verwelkte blaadjes regelmatig weg te knippen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen. Snoei ook eventuele uitlopers die de vorm van de plant verstoren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond, rijk aan organisch materiaal en met een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware of erg natte grond voor deze tuinplant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White gedijt het best op een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle zonnestralen. Deze tuinplant kan ook goed groeien in halfschaduw.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende licht krijgt. Bij strenge vorst is het ook mogelijk om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Houd de grond vochtig maar niet te nat, en geef regelmatig voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Zet de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Voor tuinplanten zoals deze vioolbloem is het aan te raden om een algemene meststof te gebruiken die geschikt is voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om te voorkomen dat de planten schade oplopen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Goede drainage is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Mogelijke plagen zijn bladluizen, slakken en rupsen. Een goede preventieve maatregel is regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen. Bij ernstige plagen kan biologische bestrijding met natuurlijke vijanden worden toegepast.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 White is een eenjarige plant met prachtige witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een delicate uitstraling en verschijnen boven het groene blad. De Viola Evo F1 White is ideaal voor gebruik in bloembakken, potten of borders en brengt een vleugje elegantie in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.