Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch is een prachtige vioolplant met blauwachtige bloemblaadjes en donkerdere blauwe vlekken in het midden. Deze plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het bloeiseizoen. De bloemen van de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch trekken vlinders en bijen aan en zijn perfect voor het vullen van bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant heeft een goede weerstand tegen ziekten en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. Een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch" is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden in de tuin. Het is dus geen plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in de meeste Nederlandse winters. Het is wel aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat hij voldoende water en licht krijgt, en hij zal goed gedijen in de tuin. Regelmatig dode bloemen verwijderen zorgt voor een langere bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht, lucht en voedingsstoffen krijgen. De exacte benodigde ruimte kan variëren afhankelijk van de specifieke plantensoort en groeicondities.

  Tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en helpen bestuiven. De plant zal bijen en vlinders aanmoedigen om naar uw tuin te komen.

  Ja, als een bloeiende plant zal je bijdragen aan het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Dit kan de biodiversiteit in je tuin vergroten. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te hebben om een gezonde en diverse ecosystemen te bevorderen.

  Deze tuinplant bloeit normaal gesproken van maart tot en met juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken. De bloemen zijn zeer kleurrijk en trekken bijen en vlinders aan.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Deze plant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden.

  Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor zijn kleurrijke bloemen in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een bladerdak dat geluid kan absorberen en daarmee een geluidsdempend effect kan hebben in uw tuin. Planten zijn over het algemeen goed voor het verminderen van achtergrondgeluiden. Het plaatsen van meerdere planten kan het effect versterken.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om een compactere groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en verwelkte bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel wat lange scheuten weg om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tijd hebben om te drogen voordat de avond valt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Kies voor een potgrond die geschikt is voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet constant nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde.

  De beste standplaats voor deze tuinplant is in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of bloembakken.

  Voor tuinplanten is winterbescherming belangrijk om te voorkomen dat ze schade oplopen door vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen of een winterhoes over de plant te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  De Viola moet regelmatig worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is het bedekken van de grond rondom de plant met een laag organisch materiaal, zoals boomschors of compost. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het zorgt ook voor extra voedingsstoffen voor de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde te corrigeren. Dit zal helpen om de plant gezond en goed te laten groeien.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten of het gebruik van natuurlijke vijanden worden ingezet. Ook kunnen insecticiden op basis van neemolie of pyrethrum worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van plagen en ziekten is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch is een prachtige vioolplant met blauwachtige bloemblaadjes en donkerdere blauwe vlekken in het midden. Deze plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het bloeiseizoen. De bloemen van de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Blue Blotch trekken vlinders en bijen aan en zijn perfect voor het vullen van bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant heeft een goede weerstand tegen ziekten en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. Een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.