Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing is een compacte en bloeirijke plant met witte bloemen en paarse vleugels. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen de witte bloemblaadjes en de paarse vleugels. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten en hanging baskets kan worden gebruikt. De Viola Microla F1 White with Purple Wing bloeit van het vroege voorjaar tot aan de eerste vorst. Het is een sterke plant die gemakkelijk te onderhouden is en een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is belangrijk om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Over het algemeen kan deze plant goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en lichte bemesting om goed te gedijen. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom is rondom de plant om ziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze doen het over het algemeen goed in de schaduw. Het is belangrijk dat ze echter wel wat zonlicht krijgen, dus zorg voor een plek met wat licht. Met de juiste zorg en omstandigheden zal de plant goed groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het goed om 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege zijn bestuivende eigenschappen. Het is een goede keuze voor degenen die een levendige en bloemrijke tuin willen creëren.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten aan te trekken en dienen als voedselbron voor vogels. Het is belangrijk om diverse plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Houd de bodem gezond en vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te controleren op eventuele tekenen van verbranding.

  Ja, de bloemen van Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing zijn eetbaar en worden vaak gebruikt ter decoratie van salades of desserts. Het is belangrijk om alleen onbespoten planten te consumeren en in gematigde hoeveelheden.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met witte bloemen en paarse vleugels. Het is vooral geschikt voor in de tuin als tuinplant.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om dood of beschadigd blad te verwijderen en de vorm van de plant te behouden. Snoei ook bloemstelen na de bloei om de plant te stimuleren meer bloemen te produceren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Tijdens het groeiseizoen kan regelmatig bemesten de plant helpen gezond en sterk te blijven.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze tuinplant is ideaal voor bloemborders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter heeft de Viola bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterbeschermingshoes. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig is voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Moet in goed doorlatende grond geplant worden en af en toe bemest worden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze tuinplant houdt van een lichte bemesting in het voorjaar en de zomer om bloei te bevorderen. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Houd de bodem goed vochtig na het bemesten om de plant gezond te houden.

  Mulch beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en helpt vocht vast te houden. Gebruik een laagje mulch van ongeveer 5-8 cm, maar vermijd om de mulch tegen de stam van de plant te leggen om rotting te voorkomen. Het regelmatig aanbrengen van mulch kan de plant gezond en sterk houden.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Een natuurlijke manier om deze plagen te bestrijden is door lieveheersbeestjes aan te trekken of gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en vermijd te veel vochtigheid om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 White with Purple Wing is een compacte en bloeirijke plant met witte bloemen en paarse vleugels. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen de witte bloemblaadjes en de paarse vleugels. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten en hanging baskets kan worden gebruikt. De Viola Microla F1 White with Purple Wing bloeit van het vroege voorjaar tot aan de eerste vorst. Het is een sterke plant die gemakkelijk te onderhouden is en een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.