Dianthus 'Rosely'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Rosely' is een mooie en compacte tuinanjer met roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen hebben een karmijnrode stip in het midden en bloeien van de lente tot de herfst. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus 'Rosely' is een perfecte aanvulling voor borders, rotstuinen en bloembakken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij het hele jaar door kleur geeft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Planten kunnen in de winterperiode extra bescherming nodig hebben.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Dianthus 'Rosely' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. De plant zal minder bloemen produceren en minder bloeien in de schaduw, maar zal nog steeds gezond blijven groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor de beste resultaten.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomerperiode kan de plant wat vaker water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Dianthus 'Rosely' trekt bijen en vlinders aan met zijn geurige bloemen en is daarom positief voor de biodiversiteit in de tuin. Het is een inheemse plant die een bijdrage kan leveren aan het ecosysteem. De plant kan helpen bij de bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten.

  "Dianthus 'Rosely'" bloeit van mei tot en met augustus en de bloei kan wel tot acht weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat hij voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien. Zorg wel voor voldoende water om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt enkel gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en geur. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het is goed om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei lichtjes terug om de vorm en compactheid te behouden. Het is ook aan te raden om dode, zieke of beschadigde takken regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  De Dianthus 'Rosely' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water bij de wortels, zonder de bladeren nat te maken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor de Dianthus 'Rosely' potgrond die goed doorlatend is en veel voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond onkruidvrij is en geen ziektekiemen bevat. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen voor optimale groei van de plant.

  Dianthus 'Rosely' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en niet te zwaar bemest is. Het is belangrijk dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem.

  De plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Dianthus 'Rosely' te beschermen tegen de kou tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Dit zal helpen om de wortels warm te houden en te beschermen tegen vorstschade. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om een beschermende doek of tuinvlies over de plant te leggen bij strenge vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef bij droogte regelmatig water om uitdroging te voorkomen.

  Dianthus 'Rosely' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting in het groeiseizoen om bloei te bevorderen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je toedient.

  Mulch zoals compost of boomschors kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen en deze indien nodig bij te vullen gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Dianthus 'Rosely' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen om ervoor te zorgen dat de plant optimaal groeit en bloeit. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  De plant kan worden beschermd tegen ongedierte door regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van luizen, trips of witte vlieg. Bij een milde infectie kan handmatig verwijderen van het ongedierte voldoende zijn, anders kan gebruik van een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie nodig zijn. Het is belangrijk om regelmatig te blijven controleren op ongedierte om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Rosely' is een mooie en compacte tuinanjer met roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen hebben een karmijnrode stip in het midden en bloeien van de lente tot de herfst. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus 'Rosely' is een perfecte aanvulling voor borders, rotstuinen en bloembakken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.