Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' is een soort geranium met prachtige roze bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Regalia Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze geranium is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. De bloemen van 'Regalia Pink' trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en voldoende licht te geven. Ook een regelmatige bemesting kan de plant gezond houden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant daarom in een ruimte waar het minimaal 4-6 uur per dag licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Pelargonium Grandiflorum Grp 'Regalia Pink' houdt van een zonnige standplaats, maar vermijd fel direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Plaats de plant dus op een plek waar het wel licht is, maar niet direct in de felle zon staat.

  Ja, Pelargoniums houden over het algemeen van warmte en verdragen geen koude temperaturen. Een warme en zonnige locatie is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om Pelargoniums uit de buurt van tochtige plekken en vorst te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en produceert zuurstof, wat gunstig is voor de gezondheid. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht op natuurlijke wijze te zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperaturen te handhaven voor optimale groei en bloei. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kun je de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen door ze met een scherpe schaar af te knippen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant er fris en verzorgd uit te laten zien. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond met een goede drainage en een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Om de plant gezond te houden, raden we aan de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met meststoffen.

  De bodem voor kamerplanten zoals deze moet goed doorlatend en licht zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met een meststof voor kamerplanten.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, uit de directe zon. Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren van de plant te verwijderen door voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om stof en eventuele luizen weg te spoelen. Vermijd te allen tijde het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en moet het liefst op een zonnige plek staan. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor optimale groei. Pas op voor te veel direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor kamerplanten zoals Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink'. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant eens per maand van het voorjaar tot en met de herfst.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Pink' is een soort geranium met prachtige roze bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Regalia Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze geranium is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. De bloemen van 'Regalia Pink' trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.