Anthurium 'Gentle Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Gentle Love' is een prachtige en elegante kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartjes. De bladeren van deze plant zijn glanzend en donkergroen van kleur, waardoor het een luxe uitstraling heeft. Deze Anthuriumsoort staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te verzorgen. 'Gentle Love' is een perfecte plant om een vleugje kleur en romantiek toe te voegen aan je interieur. Plaats de Anthurium op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om de beste groei en bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, maar vermijd direct zonlicht en voorkom dat de wortels te drassig worden. Het regelmatig afstoffen van de bladeren kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, Anthuriums hebben veel helder indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De Anthurium 'Gentle Love' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Over het algemeen heeft deze plant één tot twee keer per week water nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Kies daarom een standplaats waar de plant beschermd wordt tegen de felle zon.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant staat erom bekend de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen uit de omgeving op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden daalt of boven de 25 graden stijgt. Op deze manier gedijt de plant het beste.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren van de plant snoeien om de uitstraling te verbeteren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of begin van de zomer voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Geef water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor een Anthurium is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Zo voorkom je dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet uitdroogt tussen gietbeurten.

  De Anthurium 'Gentle Love' gedijt het beste in goed doorlatende, lichtzure grond met veel organisch materiaal. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor gezonde groei.

  De Anthurium 'Gentle Love' kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan opdrogen om schimmelvorming te voorkomen.

  'Anthurium 'Gentle Love' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg er wel voor dat hij voldoende licht krijgt. Draai de plant regelmatig om gelijkmatige groei te bevorderen.'

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Overmatige warmte kan echter leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Zet de plant bijvoorbeeld in de badkamer of gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid op peil te houden. Besproei de bladeren regelmatig met water om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium heeft het liefst een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur of te alkalisch is, omdat dit de groei van de plant kan beïnvloeden. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de wortels van de plant.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Gentle Love' is een prachtige en elegante kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartjes. De bladeren van deze plant zijn glanzend en donkergroen van kleur, waardoor het een luxe uitstraling heeft. Deze Anthuriumsoort staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te verzorgen. 'Gentle Love' is een perfecte plant om een vleugje kleur en romantiek toe te voegen aan je interieur. Plaats de Anthurium op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om de beste groei en bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.