Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein is een bloeiende plant met opvallende kersenrode bloemen met witte aderen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloemen bloeien van het voorjaar tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze Petunia gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond en heeft regelmatig water nodig. Een ideale keuze voor borders, potten en hanging baskets om een kleurrijke en levendige uitstraling te geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die voornamelijk in de zomer bloeit en daarna afsterft. Het is dus belangrijk om de plant jaarlijks opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Deze plant moet binnenshuis worden overwinterd of als eenjarige plant worden behandeld. Het is raadzaam om de plant 's winters binnen te zetten of te bedekken met een beschermende laag.

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein is een gemakkelijke plant in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Deze tuinplant bloeit overvloedig en heeft weinig last van ziektes of plagen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om kruisbestuiving te voorkomen en om goede luchtcirculatie mogelijk te maken. Houd ook rekening met de grootte van volgroeide planten bij het planten in de tuin.

  Nee, Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed gedijen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de planten te veel of te weinig water krijgen. Het is ook gunstig om 's ochtends of 's avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit en bestuiving willen bevorderen.

  Tuinplanten zoals de "Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein" dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken, zoals bijen en vlinders. Hierdoor wordt de bestuiving van andere planten bevorderd en wordt de diversiteit van flora en fauna in de tuin vergroot. Het is dus belangrijk om tuinplanten te koesteren voor een gezonde biodiversiteit.

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein bloeit van mei tot september. De bloei duurt gemiddeld zo'n 4 tot 5 maanden.

  Ja, de Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat. Zorg wel voor voldoende water en voeding bij langdurige blootstelling aan de zon.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar. Het is niet veilig om ze te consumeren. Het is een decoratieve plant voor in de tuin.

  Nee, de "Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein" is niet geluidsdempend. Tuinplanten hebben over het algemeen geen significante geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral de bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen, maar dit effect is minimaal.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om te zorgen voor een compacte groei en een overvloedige bloei. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat het blad nat wordt om ziekten te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor de Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia's gedijen goed in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is, om wateroverlast te voorkomen. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen en de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Om deze plant in de winter te beschermen, kan je een dikke laag mulch rond de wortels aanbrengen om ze warm te houden. Bescherm de plant ook tegen koude wind en vorst door deze af te dekken met een fleecedoek of tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld is aan extreme weersomstandigheden.

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein heeft regelmatig water nodig maar laat de grond niet te drassig worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant eens in de paar weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om Tuinplanten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodem beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en de plantenwortels warm houdt tijdens koude temperaturen. Houtsnippers, stro of bladeren kunnen gebruikt worden als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of stelen van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op plagen en het gebruik van natuurlijke vijanden. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunt u overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of handmatig het ongedierte te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant gezond en sterk is om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Petunia GGG Sunpleasure Cherry Vein is een bloeiende plant met opvallende kersenrode bloemen met witte aderen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloemen bloeien van het voorjaar tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze Petunia gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond en heeft regelmatig water nodig. Een ideale keuze voor borders, potten en hanging baskets om een kleurrijke en levendige uitstraling te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.