Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa Wit'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Mona Lisa Wit' is een compacte en rijkbloeiende plant met helderwitte bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen in grote aantallen gedurende het groeiseizoen. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en groen van kleur, waardoor ze een mooi contrast vormen met de witte bloemen. Deze Pelargonium is perfect voor in pot op het terras of balkon en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Ze kunnen goed gedijen binnenshuis en zijn bestand tegen droge lucht. Het regelmatig verwijderen van dode bloemen zal de groei van nieuwe bloemen stimuleren.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa Wit' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Pelargonium 'Mona Lisa Wit' heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Controleer regelmatig of de grond vochtig aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar dat er ook geen water in de pot blijft staan.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is dus beter om hem te beschermen tegen direct zonlicht. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan koude temperaturen.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Het is een veelvoorkomende kamerplant die regelmatig bloeit gedurende het groeiseizoen.

  Ja, Pelargoniums staan erom bekend dat ze de lucht kunnen zuiveren door giftige stoffen op te nemen en ze om te zetten in zuurstof. Deze eigenschap kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet op een te koude of te warme locatie.

 • Het snoeien van deze plant is bevorderlijk voor een compacte groei en bloeirijkheid. Verwijder regelmatig dode bloemen en gele bladeren om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant licht te snoeien om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. De grond mag tussen gietbeurten in licht droog aanvoelen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat water op de bladeren komt.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Gebruik een mix van universele potgrond en wat grof zand voor een optimale groei. Vernieuw de potgrond eens in de paar jaar om de voedingsstoffen aan te vullen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Het vermijden van wateroverlast en het regelmatig controleren van de bodemkwaliteit zullen de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan de plant in het voorjaar en de zomer eens in de twee weken plantenvoeding gebruiken.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dus bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant beschermd te houden tegen temperatuurschommelingen.

  Deze plant prefereert een gemiddelde luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tocht. Overmatig vocht kan leiden tot schimmelproblemen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Bij een te hoge of te lage zuurgraad kunnen voedingsstoffen minder goed worden opgenomen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor een gezonde groei en bloei. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Mona Lisa Wit' is een compacte en rijkbloeiende plant met helderwitte bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen in grote aantallen gedurende het groeiseizoen. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en groen van kleur, waardoor ze een mooi contrast vormen met de witte bloemen. Deze Pelargonium is perfect voor in pot op het terras of balkon en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.