Petunia Viva Fluor-Rose

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Petunia Viva Fluor-Rose er en iøjnefaldende og farverig haveplante med smukke lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og blomstrer rigeligt hele sæsonen. Blomsterne har en smuk fluorfarve, der virkelig springer i øjnene i haven eller på altanen. Petunia Viva Fluor-Rose er meget velegnet til blomsterkasser, hængende kurve og bede. Med den rette pleje og tilstrækkeligt sollys vil denne plante være en ægte blikfang i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten mister sine blade om efteråret og forbliver ikke grøn om vinteren. Det er en blomstrende plante, der normalt behandles som en årlig i haven.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og skal bringes indendørs om vinteren eller beskyttes mod frost. Det er ikke en vinterhårdfør plante og vil ikke overleve ved køligere temperaturer. Det er vigtigt at beskytte denne plante mod frost om vinteren.

  Ja, Petunia Viva Fluor-Rose er en let plante at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og gødning vil holde planten i god stand. Det er en robust haveplante, der trives godt i fuld sol.

  Petunia Viva Fluor-Rose har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse godt. Det anbefales at plante planterne mindst 15 cm fra hinanden.

  Petunia Viva Fluor-Rose trives bedst i fuld sol. I skyggen kan planten blomstre og vokse mindre godt. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Petunia Viva Fluor-Rose har brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektaren, som blomsterne producerer, hvilket tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Ja, haveplanter er generelt ikke direkte gavnlige for biodiversitet, da de ofte ikke er indfødte og tilbyder lidt mad og skjulesteder til indfødte dyr. For at støtte biodiversitet er det bedre at vælge indfødte planter, der er attraktive for lokale dyr og insekter.

  Petunia Viva Fluor-Rose blomstrer fra maj til september og kan blomstre helt op til den første frost. Denne plantes blomstringsperiode varer i gennemsnit 4 til 5 måneder.

  Ja, Petunia Viva Fluor-Rose kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig på varme dage.

  Nej, den Petunia Viva Fluor-Rose er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes af dekorative formål. Spiselige planter som grøntsager og frugter er mere velegnede til forbrug.

  Haveplanter som Petunia har generelt ikke nogen lyddæmpende effekt. Planter kan dog hjælpe med at absorbere lydbølger, men i forhold til specielle lydisoleringsmaterialer har de en begrænset effekt på lyddæmpning.

 • Du kan fjerne visnede blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Beskær lange grene for at opnå en mere kompakt vækst, og klip døde eller beskadigede dele væk for at opretholde plantens sundhed. Undgå dog at beskære for meget, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Petunia Viva Fluor-Rose har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  For Petunia Viva Fluor-Rose anbefales det at bruge pottemuld specielt til haveplanter. Denne pottemuld indeholder de korrekte næringsstoffer og sikrer god dræning, hvilket er vigtigt for en sund vækst af planten. Det anbefales at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Planten foretrækker en godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Tilføj kompost for ekstra næring og forbedring af jordstrukturen.

  Petunia Viva Fluor-Rose har brug for en placering i fuld sol og trives godt i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys til optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Til vinterbeskyttelse kan haveplanter såsom Petunia Viva Fluor-Rose dækkes med halm eller blade for at beskytte dem mod frost. Det er også muligt at ompotte planterne i potter og bringe dem indendørs i de koldeste måneder. Sørg for, at planterne ikke bliver for våde om vinteren for at undgå rådne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Planten trives bedst i veldrænet jord og et solrigt sted.

  For denne haveplante er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Brug en speciel gødning til blomstrende planter for at sikre sund vækst og rigelig blomstring. Gød planten i henhold til den anbefalede dosis på emballagen.

  Mulch er et lag organisk materiale som træflis, blade eller kompost, der lægges omkring planter for at holde jorden fugtig, reducere ukrudt og regulere temperaturen. Det beskytter rødderne mod frost om vinteren og hjælper med at holde jorden frugtbar ved langsomt at frigive næringsstoffer. Mulching bruges ofte på haveplanter for at fremme vækst og sundhed hos planten.

  Den optimale surhedsgrad af jorden for haveplanter ligger mellem 6,0 og 6,5 på pH-skalaen. Det er vigtigt at teste pH-værdien regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med kalk eller svovl. En for sur eller for basisk jord kan hæmme optagelsen af næringsstoffer og negativt påvirke plantens vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som "Petunia Viva Fluor-Rose" kan du bruge naturlige fjender som mariehøns og snyltehveps. Derudover hjælper det at regelmæssigt kontrollere og fjerne angrebne blade og blomster for at forebygge skadedyr. Hvis angrebet alligevel bliver for stort, kan du overveje at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Den Petunia Viva Fluor-Rose er en iøjnefaldende og farverig haveplante med smukke lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og blomstrer rigeligt hele sæsonen. Blomsterne har en smuk fluorfarve, der virkelig springer i øjnene i haven eller på altanen. Petunia Viva Fluor-Rose er meget velegnet til blomsterkasser, hængende kurve og bede. Med den rette pleje og tilstrækkeligt sollys vil denne plante være en ægte blikfang i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.