Petunia 'Pinocchio Deep Pink'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is een compacte en rijkbloeiende eenjarige plant met prachtige dieproze bloemen. De bloemen hebben een donkerroze kleur met een fluweelachtige uitstraling. Deze petunia heeft een opvallende en aantrekkelijke uitstraling en is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, hanging baskets en borders. 'Pinocchio Deep Pink' bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende de zomer. Na de bloeiperiode sterft de plant af.

  De Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is niet winterhard en kan niet buiten overleven in koudere temperaturen. Het is aan te raden om deze plant in de lente en zomer buiten te plaatsen en in de winter binnen te houden. De plant kan niet tegen vorst.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en genoeg zonlicht heeft. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Petunia 'Pinocchio Deep Pink' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en voldoende zonlicht te ontvangen. Een goede bodemkwaliteit en regelmatig water geven zijn ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Petunia's groeien het best in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder bloeien en minder goed groeien. Kies dus liever een zonnige standplaats voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Water geven 2-3 keer per week is vaak voldoende.

  Ja, Petunia's zijn vlinder- en bijenlokkende planten vanwege hun nectarrijke bloemen. De Petunia 'Pinocchio Deep Pink' zal deze bestuivende insecten dus naar de tuin trekken.

  Tuinplanten zoals de 'Pinocchio Deep Pink' petunia dragen over het algemeen niet bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak gekweekt worden voor decoratieve doeleinden en niet inheems zijn. Voor meer biodiversiteit in de tuin kunnen beter inheemse planten worden gekozen.

  Petunia 'Pinocchio Deep Pink' bloeit meestal van mei tot oktober en de bloeiperiode kan duren tot een paar maanden. De bloemen blijven lang aan de plant en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende het groeiseizoen.

  Ja, Petunia 'Pinocchio Deep Pink' kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer het warm en zonnig is.

  Nee, de Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan tot gezondheidsproblemen leiden. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Petunia's staan erom bekend dat ze geluid enigszins kunnen dempen door hun dichte bladeren en bloemen, maar het effect is minimaal. Over het algemeen zijn tuinplanten niet specifiek ontworpen om geluid te dempen. Het gebruik van speciale geluidsdempende materialen is effectiever in het verminderen van geluidsoverlast.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant verwijderen door ze af te knippen. Snoei ook eventuele dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Vermijd snoeien in de herfst en winter, omdat de plant dan in rust is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed gedraineerde potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur een lichte potgrond mix voor optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan de bodem verbeterd worden met compost of organische meststoffen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen sterke wind. Houd de bodem vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan.

  Tuinplanten zoals Petunia's hebben meestal winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermende hoes, omdat ze gevoelig zijn voor vorst. Zorg ervoor dat de plant goed is ingebed in de grond en beschermd is tegen sterke wind. In koude periodes is het belangrijk om regelmatig de conditie van de plant te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Voeg wat meststof toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de "Petunia 'Pinocchio Deep Pink'" kunnen het beste worden bemest met een gebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld elke twee weken. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de planten gezond te houden. Het toevoegen van compost of turf kan helpen de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het planten van afrikaantjes of goudsbloemen naast de plant, het gebruik van knoflookspray of het inzetten van lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn in de bestrijding. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen, zoals het schoonhouden van de omgeving en het geven van voldoende ruimte aan de plant voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Petunia 'Pinocchio Deep Pink' is een compacte en rijkbloeiende eenjarige plant met prachtige dieproze bloemen. De bloemen hebben een donkerroze kleur met een fluweelachtige uitstraling. Deze petunia heeft een opvallende en aantrekkelijke uitstraling en is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, hanging baskets en borders. 'Pinocchio Deep Pink' bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.