Petunia 'Pinocchio Purple'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Pinocchio Purple' er en farverig og kompakt plante med smukke lilla blomster. Blomsterne på denne Petunia har en mørk lilla farve med en iøjnefaldende årer. Planten blomstrer længe og rigeligt, hvilket gør haven eller altanen farverig hele sommeren. Petunia 'Pinocchio Purple' er perfekt til hængekurve, bede eller blomsterkasser. Det er en let at passe plante, der har brug for masser af sol og regelmæssig vanding for optimal vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der skal plantes igen hvert år for at blomstre i den næste vækstsæson.

  Petunia 'Pinocchio Purple' er ikke vinterhård og skal overvintre indendørs. Denne plante kan ikke være udenfor ved temperaturer under 0 grader Celsius. Det anbefales at placere denne havplante igen udendørs om foråret.

  Petunia 'Pinocchio Purple' er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys, og giv regelmæssigt vand, når jorden føles tør. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Petunia 'Pinocchio Purple' har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt og få tilstrækkeligt lys og luft. Sørg for, at der ikke er andre planter for tæt på for at undgå kvælning.

  Petunia 'Pinocchio Purple' vil vokse bedst i fuld sol. Det er ikke en skyggeplante og har brug for tilstrækkeligt sollys for at trives. I skyggen kan planten vokse svagere og producere færre blomster.

  Petunia 'Pinocchio Purple' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Sørg for, at jorden tørrer let mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det er en værdifuld plante for bestøvere i haven.

  Petuniaer dyrkes ofte til dekorative formål og tiltrækker derfor lidt biodiversitet. Planter, der er indfødte og giver mere mangfoldighed til insekter og fugle, er bedre for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 3 måneder.

  Ja, 'Pinocchio Purple' Petunia trives godt i fuld sol og foretrækker et solrigt sted i haven. Den er en sommerblomst, der har brug for masser af sollys for at vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding, især på varme dage.

  Nej, Petuniaer er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage dele af planten. Det er bedst at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Petunia 'Pinocchio Purple' er ikke en lyddæmpende plante. Haveplanter som buske og træer er bedre til at absorbere og dæmpe lyd. Du kan overveje at tilføje lyddæmpende planter til din haveplan for dette formål.

 • Petuniaer kan regelmæssigt beskæres for at fremme vækst og forlænge blomstringen. Fjern døde blomster og tynd ud for at forbedre luftcirkulationen. Hvis nødvendigt, beskær også lange skud for at holde planten kompakt.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men sørg for, at rødderne ikke konstant står i vand. Vand helst om morgenen eller aftenen for at undgå fordampning.

  Petunia 'Pinocchio Purple' har brug for kvalitetspottemuld for at vokse godt og blomstre. Sørg for pottemuld, der er luftig og holder tilstrækkeligt på fugt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere pottemulden og om nødvendigt efterfylde den.

  Jordkvaliteten til haveplanter som Petunia 'Pinocchio Purple' bør være veldrænet og rig på næringsstoffer. Det er vigtigt, at jorden har god dræning for at forhindre rodrot. Hvis nødvendigt kan jorden beriges med kompost eller organisk gødning.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå for stærke solstråler om eftermiddagen. Beskyt planten mod hård vind og træk for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som denne petunia har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de ikke er hårdføre. Det anbefales at erstatte dem med vinterhårdføre planter eller at flytte dem til et beskyttet sted om efteråret. Om vinteren kan de flyttes til en beskyttet placering i potter eller dækkes med halm eller blade.

  Planten kræver regelmæssig vanding, sørg for at jorden aldrig tørrer helt ud. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at sikre en sund vækst.

  Haveplanter som disse har regelmæssigt behov for ernæring for at forblive sunde og blomstrende. Brug en gødning til blomstrende planter for at stimulere væksten. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering for at undgå overgødskning.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organiske materialer såsom kompost eller træflis. Sørg for, at mulden ikke lægges direkte op mod plantens stængler for at undgå skimmeldannelse.

  Have planten "Petunia 'Pinocchio Purple'" foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med f.eks. kalk eller svovl. En optimal surhedsgrad i jorden sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr som bladlus, trips og spindemider. Forebyggende foranstaltninger kan træffes ved at gøde planterne godt og sørge for god luftcirkulation omkring dem. Hvis det er nødvendigt, kan biologiske bekæmpelsesmidler bruges til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Petunia 'Pinocchio Purple' er en farverig og kompakt plante med smukke lilla blomster. Blomsterne på denne Petunia har en mørk lilla farve med en iøjnefaldende årer. Planten blomstrer længe og rigeligt, hvilket gør haven eller altanen farverig hele sommeren. Petunia 'Pinocchio Purple' er perfekt til hængekurve, bede eller blomsterkasser. Det er en let at passe plante, der har brug for masser af sol og regelmæssig vanding for optimal vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.