Sinningia Vibrato

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Vibrato is een prachtige kamerplant met opvallende trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de bloemen. Het is een compacte plant die gemakkelijk in huis kan worden gehouden en weinig verzorging nodig heeft. De Sinningia Vibrato bloeit langdurig en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke kamer. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve eyecatcher in huis en is geliefd vanwege zijn vrolijke en speelse uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de kamerplant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks minstens 6 uur indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door gedeeltelijk droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om het te beschermen tegen de felle zon. Het gedijt goed bij helder, indirect licht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en leiden tot verbranding.

  Ja, de Sinningia Vibrato houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Warmte en een constante temperatuur zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Sinningia Vibrato bloeit meestal in de maanden van de lente en de zomer. De bloeiperiode kan tot wel vier tot zes weken duren.

  Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is bekend dat deze specifieke plantensoort bijdraagt aan het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtkwaliteit in huis helpen verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik om gezond te blijven. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur niet te veel schommelt.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar of de zomer om de groei te stimuleren.

  De Sinningia Vibrato heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van zware of compacte potgrond, dit kan leiden tot wateroverlast en wortelrot.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is luchtig en goed doorlatend, met voldoende voedingsstoffen voor gezonde groei. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale kamerplantenpotgrond voor optimale groei.

  De Sinningia Vibrato heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de maand tijdens de lente en zomer.

  Je kunt de bladeren afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel. Af en toe kun je de plant onder de douche zetten om het stof van de bladeren te spoelen. Vergeet niet om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen.

  De Sinningia Vibrato heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige scheuten en minder bloei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, omdat dit de groei kan vertragen. Warmere temperaturen boven de 25 graden Celsius kunnen leiden tot stress voor de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te behouden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De Sinningia Vibrato gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Sinningia Vibrato heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige kamerplantmeststof om de plant gezond te houden. Bemest de plant eens per maand, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Sinningia Vibrato is een prachtige kamerplant met opvallende trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de bloemen. Het is een compacte plant die gemakkelijk in huis kan worden gehouden en weinig verzorging nodig heeft. De Sinningia Vibrato bloeit langdurig en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke kamer. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve eyecatcher in huis en is geliefd vanwege zijn vrolijke en speelse uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.