Petunia Viva White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Viva White is een prachtige en opvallende eenjarige plant met heldere witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze compacte plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken worden geplant. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Petunia Viva White heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen en kan het beste worden geplant in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor het creëren van een mooie en elegante uitstraling in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad zal afsterven in de herfst en weer terugkomen in het voorjaar. Het is een eenjarige plant.

  De plant is niet winterhard en moet daarom binnen worden gebracht tijdens koude periodes. Het is aan te raden om de plant bij temperaturen boven de 10 graden Celsius te houden. De plant kan niet overleven in vorstige omstandigheden.

  Petunia Viva White is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het regelmatig water geven en bemesten zal de bloei en groei bevorderen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Petunia's hebben ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden en groeien, het wordt aanbevolen om ze niet te dicht op elkaar te planten. Een ruimte van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant is ideaal voor optimale groei. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de planten voldoende lucht, licht en voedingsstoffen kunnen absorberen.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, waar ze veel zonlicht krijgen om te gedijen. Ze kunnen wel een beetje schaduw verdragen, maar zullen niet optimaal groeien in een schaduwrijke omgeving. Het is aan te bevelen om petunia's te planten op een plek waar ze minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangen.

  Je kunt de plant het beste 1 tot 2 keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en heldere kleuren. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor een bloeiende tuin waar u deze nuttige bestuivers graag wilt verwelkomen. Vlinders en bijen zijn essentieel voor de bestuiving van planten en kunnen helpen bij het behouden van de biodiversiteit in uw tuin.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva White dragen over het algemeen niet bij aan de biodiversiteit in de natuur omdat ze vaak geteeld worden voor decoratieve doeleinden en niet van nature voorkomen in het ecosysteem. Voor een grotere biodiversiteit is het aan te raden om inheemse plantensoorten te kiezen die insecten en dieren aantrekken.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 4 tot 6 maanden. De precieze bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, Petunia Viva White kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en voeding om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Petunia Viva White is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn voor mens en dier. Het wordt aanbevolen om deze plant enkel te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Planten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stengels, maar dit effect is vaak minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is daarom niet te verwachten dat de plant significant geluid dempt in een tuinomgeving. Het planten van extra struiken of bomen kan echter wel helpen om geluid te absorberen en de omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Petunia Viva White moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte.

  De Petunia Viva White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond, om verdamping te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het van belang om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Kies voor een potgrond die licht en goed waterdoorlatend is, zodat de wortels gezond kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei van de plant.

  De bodem voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en geen water vasthouden. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Het is ook belangrijk dat de bodem voldoende lucht bevat voor een gezonde wortelgroei.

  De Petunia Viva White houdt van een zonnige standplaats en zal het beste groeien op een plek waar het minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. De plant kan ook goed gedijen in een bloembak of hanging basket op een balkon of terras.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva White kunnen gevoelig zijn voor vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek. Zo blijft de plant beschermd tegen kou en kan deze in het voorjaar weer floreren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een bemesting speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest in het voorjaar en gedurende de bloeiperiode voor optimale groei en bloei.

  Het is aanbevolen om rondom de plant mulch aan te brengen. Dit zorgt voor het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of houtsnippers.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva White hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, wat de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op insecten en slakken, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en het handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals bijvoorbeeld neemolie of knoflookspray. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en direct in te grijpen bij tekenen van schade.

 • Omschrijving

  Petunia Viva White is een prachtige en opvallende eenjarige plant met heldere witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze compacte plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken worden geplant. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Petunia Viva White heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen en kan het beste worden geplant in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor het creëren van een mooie en elegante uitstraling in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.