Yucca elephantipes 'Silver Star'

Yucca overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Yucca elephantipes 'Silver Star' er en smuk stueplante med sølvgrå blade, der er spidse og stive. Denne plante vokser langsomt og kan vokse til en imponerende højde på op til 2-3 meter. 'Silver Star' varianten har et markant sølvfarvet bladmønster, der giver en unik udstråling. Det er en let at passe plante, der har brug for lidt vand og trives godt på en solrig placering. Yucca elephantipes 'Silver Star' tilføjer en eksotisk og elegant touch til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Yucca elephantipes 'Silver Star' er generelt en nem plante at vedligeholde. Den kræver ikke meget vand og kan trives godt i forskellige lysforhold. Det er vigtigt at regelmæssigt tørre støv af bladene for at holde planten sund.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at trives godt. Placer den derfor helst et solrigt sted i huset. En vindueskarm mod syd eller vest er ideel til denne plante.

  Planten har brug for vand cirka 1 gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rod råd.

  Planten trives med klart, indirekte sollys og kan tåle lidt direkte sollys. Dog kan for meget sollys forårsage bladforbrænding. Placer derfor ikke planten direkte foran et sydvendt vindue.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå træk og kolde luftstrømme for plantens sundhed. Sørg for, at planten står et lyst og varmt sted.

  Yucca elephantipes 'Silver Star' blomstrer fra slutningen af foråret til sommermånederne. Blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, Yucca planten er kendt for deres luftrensningsegenskaber. De hjælper med at gøre luften derhjemme renere ved at absorbere giftige stoffer og frigive ilt. Det er derfor et godt valg til hjemmet eller kontoret.

  Ja, 'Yucca elephantipes 'Silver Star' 'foretrækker at stå et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer. De trives bedst i denne temperaturzone.

 • Beskær døde blade og stængler så tæt på stammen som muligt for at fremme væksten. Fjern skud nederst på stammen for at give planten et pænt udseende. Beskær om foråret for at holde planten sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre ud mellem vanding. Sørg for, at planten ikke står i vand for at undgå rådne rødder. Om vinteren har planten mindre brug for vand end om sommeren.

  God pottemuld til stueplanter som denne Yucca er en veldrænet pottemuld med en blanding af tørv og perlit. Det er vigtigt, at pottemulden holder på fugten, men ikke holder på for meget vand for at undgå rådne rødder. Det anbefales at omplante planten hvert par år i frisk pottemuld.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden aldrig bliver for fugtig, da dette kan føre til rodskade. Det er også vigtigt at give planten næring indimellem, f.eks. speciel stueplante gødning.

  Yucca planten har brug for lidt vand og trives godt i en veldrænet jord. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Af og til støvstøvning af bladene holder planten sund.

  Det anbefales at støve bladene på planten regelmæssigt af med en fugtig klud. Fjern eventuelt støv og snavs fra bladene for at fremme fotosyntesen. Brug ikke rengøringsmidler eller sprays på bladene.

  Yucca planten har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med masser af indirekte sollys. Placer planten helst foran et syd- eller vestvendt vindue. For lidt lys kan resultere i langsom vækst og tynde blade.

  Indendørsplanter som denne trives ved en gennemsnitlig stuetemperatur på 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer. Undgå træk og for høje eller for lave temperaturer.

  Luftfugtigheden for denne stueplante skal være gennemsnitlig. Sørg for, at luften ikke er for tør, og prøv at holde luftfugtigheden omkring 50-60%. At spraye bladene regelmæssigt kan hjælpe med at øge luftfugtigheden.

  Yucca planten trives bedst i let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere pH-værdien af jorden for at opretholde plantens sundhed.

  Indendørs planter har generelt ikke brug for meget gødning. Det er nok at give flydende gødning en gang om måneden i vækstsæsonen. Vær opmærksom på at gødningen skal være specifikt til indendørs planter, og følg instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Yucca elephantipes 'Silver Star' er en smuk stueplante med sølvgrå blade, der er spidse og stive. Denne plante vokser langsomt og kan vokse til en imponerende højde på op til 2-3 meter. 'Silver Star' varianten har et markant sølvfarvet bladmønster, der giver en unik udstråling. Det er en let at passe plante, der har brug for lidt vand og trives godt på en solrig placering. Yucca elephantipes 'Silver Star' tilføjer en eksotisk og elegant touch til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.