Petunia Double Wave Hot Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Double Wave Hot Pink is een prachtige bloeiende plant met grote, dubbele bloemen in een levendige roze kleur. Het is een hangende plant die perfect is voor op balkons, terrassen of in hangmanden. Deze Petunia staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende het hele groeiseizoen. Het heeft een sterk groeiend en uitgestrekt karakter, waardoor het veel ruimte kan bedekken. De Petunia Double Wave Hot Pink trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad gedurende de wintermaanden. Het is een eenjarige plant en moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven in temperaturen onder het vriespunt. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koudere temperaturen. Planten in potten kunnen ook makkelijk verplaatst worden naar beschermde locaties.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Zorg daarnaast voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  De Petunia Double Wave Hot Pink heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Double Wave Hot Pink groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Double Wave Hot Pink hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het zal dus zeker vlinders en bijen naar de tuin trekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door onderdak te bieden aan insecten en kleine dieren. Ze kunnen ook helpen om bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Het is belangrijk om een diverse mix van planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Petunia Double Wave Hot Pink bloeit vanaf mei tot laat in de herfst. De bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Petunia Double Wave Hot Pink kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  Nee, de Petunia Double Wave Hot Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Eetbare planten zijn specifiek gekweekt voor voedselconsumptie.

  Ja, de Petunia Double Wave Hot Pink heeft een beperkt vermogen om geluid te dempen vanwege de zachte structuur van de bladeren en bloemen. Het effect zal echter minimaal zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om dode bloemen en bladeren te verwijderen en de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant na elke snoeibeurt voldoende water en voeding te geven. Snoei de takken tot net boven een bladknoop voor een gezonde en volle plant.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Double Wave Hot Pink groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 5.5 en 7.0 voor optimale groei en bloei. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Tuinplanten heeft een zonnige standplaats nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende water en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou, zoals mulch of een fleecehoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verwijder dode bloemen en bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een vruchtbare en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om de bloei en gezonde groei te bevorderen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de Tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het aanbrengen van een dikke laag mulch rond de plant kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het wordt aanbevolen om organische mulch te gebruiken, zoals bladeren, stro of houtsnippers.

  De Petunia Double Wave Hot Pink heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede zuurgraad van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.使用SIGMA修改

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Petunia Double Wave Hot Pink, is het aan te raden om regelmatig te controleren op bladluizen, trips, en witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Daarnaast kan het verwijderen van aangetaste bladeren en regelmatig water geven de plant gezond houden en de kans op ongedierte verminderen.

 • Omschrijving

  De Petunia Double Wave Hot Pink is een prachtige bloeiende plant met grote, dubbele bloemen in een levendige roze kleur. Het is een hangende plant die perfect is voor op balkons, terrassen of in hangmanden. Deze Petunia staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende het hele groeiseizoen. Het heeft een sterk groeiend en uitgestrekt karakter, waardoor het veel ruimte kan bedekken. De Petunia Double Wave Hot Pink trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.