Petunia Double Wave Pink Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Double Wave Pink Vein is een prachtige en opvallende bloeiende plant met dubbele bloemen. De bloemen hebben een roze aderpatroon dat zorgt voor een speels en levendig uiterlijk. Deze plant groeit in een compacte en hangende groeiwijze, waardoor het perfect is voor hangmanden of bloembakken. De Petunia Double Wave Pink Vein bloeit langdurig gedurende het groeiseizoen en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Double Wave Pink Vein is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende het groeiseizoen en vervolgens afsterft. Het is dus nodig om elk jaar nieuwe planten van deze soort in de tuin te zetten.

  Deze tuinplant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het wordt aanbevolen om deze plant binnen te halen tijdens koudere periodes. Het is raadzaam om te genieten van zijn bloeiende pracht tijdens de warmere maanden.

  Ja, de Petunia Double Wave Pink Vein is makkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om ze regelmatig te bemesten voor een rijke bloei.

  De Petunia Double Wave Pink Vein heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de planten is, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Deze tuinplant heeft genoeg ruimte nodig om zich uit te spreiden en volle bloemen te produceren.

  De Petunia Double Wave Pink Vein doet het beter in de volle zon, maar kan ook groeien in de schaduw, zolang er nog voldoende licht is. Het is echter aan te raden om de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor de beste groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Double Wave Pink Vein hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die bijdraagt aan het behoud van deze insecten.

  . Petunia's worden beschouwd als uitstekende planten voor bestuivers zoals bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in jouw tuin door het aantrekken van deze nuttige insecten. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die verschillende soorten bestuivers aantrekken om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan duren tot wel 5 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Planten in de volle zon zullen vaak rijker en voller bloeien.

  Nee, de plant Petunia Double Wave Pink Vein is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen voedselplanten te consumeren die specifiek zijn gekweekt voor menselijke consumptie.

  Ja, tuinplanten zoals Petunia Double Wave Pink Vein hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Deze planten zorgen voornamelijk voor kleur en sfeer in de tuin.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei te bevorderen en dode bloemen te verwijderen. Knip de stelen terug tot net boven een blad of een knop. Verwijder regelmatig oude en ongezonde delen van de plant voor een goede groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Het is belangrijk om de Petunia Double Wave Pink Vein in goed doorlatende potgrond te planten om wateroverlast te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Kies voor potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de Petunia Double Wave Pink Vein optimaal te laten groeien.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende organische stof in de grond en vermijd wateroverlast om de wortels gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.

  De "Petunia Double Wave Pink Vein" gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water krijgt. Deze plant heeft behoefte aan minstens 6 uur direct zonlicht per dag.

  Tuinplanten zoals deze kunnen het beste beschermd worden tijdens de winter door ze te bedekken met een dikke laag mulch of met speciale winterbeschermingsmaterialen. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten, bijvoorbeeld met een algemene plantenvoeding. Een keer per maand bemesten tijdens de groeiperiode (meestal van maart tot september) is voldoende. Zorg ervoor dat de plant genoeg voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Het aanbrengen van mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro of boomschors voor een betere afbraak en voedingsstoffen voor de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zure bodems kunnen de voedingsopname en groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of biologische insecticiden. Ook regelmatig controleren op ongedierte en tijdig verwijderen kan helpen om plagen te voorkomen. Tot slot kunt u roofinsecten, zoals lieveheersbeestjes, inzetten om ongewenst ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Petunia Double Wave Pink Vein is een prachtige en opvallende bloeiende plant met dubbele bloemen. De bloemen hebben een roze aderpatroon dat zorgt voor een speels en levendig uiterlijk. Deze plant groeit in een compacte en hangende groeiwijze, waardoor het perfect is voor hangmanden of bloembakken. De Petunia Double Wave Pink Vein bloeit langdurig gedurende het groeiseizoen en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.