Petunia Double Wave White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Double Wave White is een prachtige en veelzijdige plant die bekend staat om zijn witte bloemen met een dubbele bloemblad vorm. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert overvloedige bloemen gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Double Wave White gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van helderheid en elegantie aan tuinen, borders en hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die geplant moet worden in het voorjaar en bloeit gedurende de zomermaanden.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald of beschermd worden tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant te overwinteren op een koele maar vorstvrije plaats. Het is gevoelig voor vorst en zal niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt.

  De Petunia Double Wave White is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. De plant gedijt goed in de volle zon en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op elkaar geplant wordt. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de omgeving.

  De Petunia Double Wave White groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om minimaal 6 uur zonlicht per dag te krijgen. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen.

  De Petunia Double Wave White heeft regelmatig water nodig en moet goed vochtig gehouden worden. Gemiddeld moet de plant ongeveer 3 keer per week water krijgen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar ook dat de plant niet te nat staat.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de witte bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet bij aan biodiversiteit, omdat ze meestal geen voedsel of schuilplaats bieden voor inheemse dieren. Voor biodiversiteit is het beter om inheemse planten te kiezen die bijdragen aan lokale ecosystemen.

  Petunia Double Wave White bloeit vanaf mei tot aan de vorst in het najaar. De bloeiperiode kan dus enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Daarnaast kan de plant ook in halfschaduw groeien, maar zal dan mogelijk minder bloeien.

  Nee, de Petunia Double Wave White is niet eetbaar. Het is een sierplant die wordt gebruikt voor decoratie in tuinen en bloembakken. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidstrillingen absorberen. Planten met grote bladeren en dichte groei zoals hagen zijn hier het meest effectief in. Het aanplanten van tuinplanten kan dus zeker helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • Petunia Double Wave White kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug tot het gezonde groen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze tuinplant. Het zorgt voor de juiste vochtigheid en voedingsstoffen die de plant nodig heeft om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft een goed doorlatende bodem nodig die vocht vasthoudt, bij voorkeur met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest om gezonde groei te stimuleren. Houd de bodem vochtig, maar niet drassig om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Double Wave White doet het het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant genoeg zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden.

  Het is belangrijk om Tuinplanten zoals Petunia Double Wave White in de winter te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met stro, bladeren of een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant om de paar weken voor optimale groei en bloei.

  De Petunia Double Wave White heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De Tuinplanten die gedijen in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of compost. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt doorgaans als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke oplossingen zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel helpen om insecten weg te houden. Daarnaast kunnen ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes ingezet worden als biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Double Wave White is een prachtige en veelzijdige plant die bekend staat om zijn witte bloemen met een dubbele bloemblad vorm. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert overvloedige bloemen gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Double Wave White gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van helderheid en elegantie aan tuinen, borders en hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.