Alstroemeria Sara

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria Sara is een prachtige vaste plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en geel. De bloemen hebben een gestreept patroon en bloeien van de lente tot de herfst. Alstroemeria Sara wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege haar lange houdbaarheid. Deze plant gedijt goed in goed gedraineerde grond en heeft regelmatig water nodig. Alstroemeria Sara trekt ook vlinders en bijen aan en voegt kleur toe aan elke tuin of bloemperk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Alstroemeria Sara is groenblijvend.

  De plant Alstroemeria Sara is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In strenge winters is extra bescherming nodig om de plant te beschermen tegen bevriezing.

  Ja, Alstroemeria planten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereisen niet veel speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor de beste bloeiresultaten.

  De Alstroemeria Sara heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de breedte van de plant om voldoende afstand tussen verschillende Alstroemeria Sara planten te behouden.

  De plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en zal er minder bloei plaatsvinden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Alstroemeria Sara hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te lang in het water blijven staan. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinliefhebbers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken, helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant trekt bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem door het aantrekken van verschillende soorten dieren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor planten en dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonminnende tuinplant. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Alstroemeria plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en lange bloeiperiode. Het consumeren van delen van deze plant kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Alstroemeria Sara heeft geluidsdempende eigenschappen. De grote bladeren en stengels zorgen voor absorptie van geluidsgolven. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig af te knippen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Alstroemeria Sara heeft voedzame potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd stilstaand water. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem geen water blijft vasthouden om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de bodem regelmatig te bemesten voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Alstroemeria Sara houdt van een zonnige standplaats maar kan ook in halfschaduw gedijen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Alstroemeria Sara hebben in de winter extra bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door bijvoorbeeld de plant af te dekken met een laag stro of bladeren. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Om goed te gedijen heeft deze plant regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organische mulch zoals compost, boomschors of bladafval voor het beste resultaat. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen wordt opgehoopt om rotten te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren met kalk of zwavel om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spint. Mocht er toch een plaag optreden, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Het is ook mogelijk om de plant af te spoelen met water om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Alstroemeria Sara is een prachtige vaste plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en geel. De bloemen hebben een gestreept patroon en bloeien van de lente tot de herfst. Alstroemeria Sara wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege haar lange houdbaarheid. Deze plant gedijt goed in goed gedraineerde grond en heeft regelmatig water nodig. Alstroemeria Sara trekt ook vlinders en bijen aan en voegt kleur toe aan elke tuin of bloemperk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.