Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' is een prachtige lelievariëteit met donkerpaarse tot bijna zwarte bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht in de tuin. Deze lelies zijn vrij gemakkelijk te kweken en bloeien in de zomermaanden. 'Black Bird' heeft stevige stelen en blijft goed overeind staan, zelfs in winderige omstandigheden. Deze plant is perfect voor het toevoegen van een dramatisch tintje aan tuinperken of bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een goede groei. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Een goede vuistregel is om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met wat lichte schaduw.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een zonnige plek te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtigheid krijgt en regelmatig water krijgt.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. De bloemen van deze plant zijn opvallend en helder van kleur.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt zo bij aan een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De plant gedijt het beste bij deze temperaturen en zal goed groeien en bloeien op een plek met deze temperatuur. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Je kunt de verwelkte bloemen van deze lelie plant verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei de bloemstelen helemaal tot aan de basis van de plant. Het is belangrijk om de plant niet verder te snoeien dan nodig is om de gezonde groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Voorkom dat de plant in een laag water staat om wortelrot te voorkomen. Geef water op de bodem van de pot en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' heeft voedzame potgrond nodig die goed waterdoorlatend is. Kies voor een potgrond speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, zonder dat de wortels van de plant in het water staan.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en gebruik eventueel specifieke meststoffen voor bloeiende planten. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik een algemene plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te houden, kun je stof en vuil voorzichtig verwijderen met een zachte doek of spons. Maak de bladeren schoon door ze af en toe af te nemen met lauw water en een beetje milde zeep. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel en niet te heet is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze moet tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei en gezondheid. Houd de luchtvochtigheid stabiel en vermijd plotselinge veranderingen om stress bij de plant te voorkomen. Overmatig vocht kan leiden tot schimmel- en ziekteproblemen, terwijl te droge lucht de plant kan uitdrogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 7,0 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig in het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Black Bird' is een prachtige lelievariëteit met donkerpaarse tot bijna zwarte bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht in de tuin. Deze lelies zijn vrij gemakkelijk te kweken en bloeien in de zomermaanden. 'Black Bird' heeft stevige stelen en blijft goed overeind staan, zelfs in winderige omstandigheden. Deze plant is perfect voor het toevoegen van een dramatisch tintje aan tuinperken of bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.