Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico is een compacte en bossige plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, wit, roze en paars. De bloemen hebben een lange bloeiperiode en zijn ideaal voor in bloembakken, potten en borders. De plant heeft donkergroene bladeren en groeit het beste op een zonnige standplaats. De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico heeft regelmatig water nodig en bloeit het beste wanneer de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd. Het is een mooie en kleurrijke plant die perfect is om je tuin of terras op te fleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico heeft weinig onderhoud nodig en is relatief eenvoudig te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Vermijd te veel direct zonlicht en tocht.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico heeft veel licht nodig om te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het veel daglicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft en voorkom dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van veel licht maar verdraagt geen felle zon. Zet de plant op een lichte plek met zonlicht dat gefilterd wordt, zoals voor een raam op het oosten of westen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van warmte en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant bij een constante temperatuur te houden tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloei kan enkele weken duren. De bloemen hebben vaak een heldere kleur en zorgen voor een vrolijke sfeer in huis. Na de bloei is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere levensduur.

  Ja, Chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, zoals benzeen en formaldehyde. Het zijn daarom goede planten om in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temeratuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Plaats de plant daarom op een warme en lichte locatie in huis.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de plant alleen water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de 1-2 jaar.

  Een goed doorlatende en voedzame potgrond is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware compacte grond die de wortels verstikt.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan af en toe worden afgedoft met een zachte vochtige doek om stof te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te voorkomen en de luchtvochtigheid te verhogen. Verwijder regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladeren te beschermen tegen verbranding.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tocht en extreme hittebronnen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droogte en verwelking van bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei en bloei. pH-waarde moet rond de 6,5 liggen. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om wortelschade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico is een compacte en bossige plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, wit, roze en paars. De bloemen hebben een lange bloeiperiode en zijn ideaal voor in bloembakken, potten en borders. De plant heeft donkergroene bladeren en groeit het beste op een zonnige standplaats. De Chrysanthemum (Indicum Grp) Pico heeft regelmatig water nodig en bloeit het beste wanneer de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd. Het is een mooie en kleurrijke plant die perfect is om je tuin of terras op te fleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.