Zantedeschia 'Captain Eskimo'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Captain Eskimo' is een prachtige en elegante bloeiende plant met witte bloemen en donkergroene bladeren. Hij behoort tot de aronskelkfamilie en staat bekend om zijn opvallende bloemvorm en lange bloeiperiode. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. 'Captain Eskimo' is een perfecte keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. Hij voegt een vleugje luxe en verfijning toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte standplaats worden gezet. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Ja, Zantedeschia 'Captain Eskimo' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Zantedeschia 'Captain Eskimo' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water staan, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Zantedeschia planten houden van warmte en gedijen het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ze stellen het ook op prijs om in een lichte omgeving te staan, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, en regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Zantedeschia 'Captain Eskimo' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die helpt bij het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van temperatuurschommelingen is ook gunstig voor de gezondheid van de plant.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren regelmatig verwijderen door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe snoeischaar. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt ervoor dat de plant er verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten door. Vermijd wateroverlast, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Vermijd dat de wortels van de plant in het water staan, dit kan leiden tot rot. Een luchtige potgrond gemengd met grof zand is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven zonder dat de potgrond uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Het blad van de plant kan worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht. Plaats de plant niet direct voor een raam met fel zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Bij lagere temperaturen kan de groei vertragen.

  Zantedeschia 'Captain Eskimo' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60% en 70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit bevordert een gezonde groei en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Overmatige zure grond kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de 4-6 weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Captain Eskimo' is een prachtige en elegante bloeiende plant met witte bloemen en donkergroene bladeren. Hij behoort tot de aronskelkfamilie en staat bekend om zijn opvallende bloemvorm en lange bloeiperiode. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. 'Captain Eskimo' is een perfecte keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. Hij voegt een vleugje luxe en verfijning toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.