Anthurium (Andreanum Grp) African King

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) African King is een prachtige kamerplant met opvallende donkergroene bladeren en rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling. De Anthurium African King komt oorspronkelijk uit Afrika en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van tropische planten vanwege zijn opvallende verschijning. Met de juiste zorg kan de Anthurium African King een blikvanger zijn in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium (Andreanum Grp) African King vereist weinig onderhoud en is over het algemeen gemakkelijk te verzorgen. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Bemest de plant af en toe om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht om goed te gedijen. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden, terwijl te weinig licht kan leiden tot een minder weelderige groei. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar hij wat zonlicht kan opvangen.

  De Anthurium plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Houd rekening met de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet verbrandt.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) African King houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht staat om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van airconditioning of verwarmingselementen te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) African King bloeit het beste in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de omgeving waar de plant zich bevindt. Het is mogelijk dat de plant ook sporadisch bloeit buiten deze seizoenen, maar de bloei zal minder uitbundig zijn.

  Ja, de Anthurium plant is een luchtzuiverende plant die de lucht in huis kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en schone zuurstof terug te geven. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het is een mooie en functionele toevoeging aan uw interieur.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) African King staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik voor optimale groei en bloei. Te koud of te warm kan de plant beschadigen.

 • Je kunt de bruine, verkleurde bladeren voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar. Snoei dode bloemen om de plant gezond te houden. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen watergeefbeurten door. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft.

  De Anthurium (Andreanum Grp) African King heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd te veel direct zonlicht, dit kan de wortels beschadigen.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Gebruik een pot met drainagegaten om te voorkomen dat de wortels te nat blijven.

  De Anthurium houdt van een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de groei te bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) African King gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan zorgen voor minder bloei en minder gezonde bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. In de winter kan de plant ook goed gedijen bij iets lagere temperaturen.

  Kamerplanten zoals de "Anthurium (Andreanum Grp) African King" gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor deze planten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) African King gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 wordt over het algemeen aanbevolen voor kamerplanten.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare kamerplantenmest om de Anthurium te voeden. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, want dit kan leiden tot schade aan de wortels. Tijdens de rustperiode in de winter hoef je de plant niet te bemesten.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) African King is een prachtige kamerplant met opvallende donkergroene bladeren en rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling. De Anthurium African King komt oorspronkelijk uit Afrika en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van tropische planten vanwege zijn opvallende verschijning. Met de juiste zorg kan de Anthurium African King een blikvanger zijn in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.