Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille is een prachtige bloeiende plant met grote, heldere en zonnige bloemen in de kleuren roze, rood en geel. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits op een zonnige plek. De bloemen hebben een exotische uitstraling en bloeien van de lente tot aan de herfst. De plant heeft glanzend groene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Snoeien en voeden kan helpen de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten met direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om de plant gelijkmatig vochtig te houden voor optimale groei en bloei.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille houdt van een lichte standplaats maar niet van direct fel zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt door bijvoorbeeld een gordijn. Overmatig zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn bloei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 weken.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Dit zorgt voor een schonere en gezondere omgeving binnenshuis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant is belangrijk voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te garanderen. Een te lage of te hoge temperatuur kan de plant beschadigen.

 • De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille dient jaarlijks gesnoeid te worden na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in natte grond staan. Geef bij voorkeur lauw water en vermijd kalkrijk water.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille gedijt het beste in een vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik een lichte en luchtige potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te verpotten.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond met een pH tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem vochtig wordt gehouden, maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen. Geef de plant eens in de twee weken vloeibare mest voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille heeft veel indirect zonlicht nodig en moet worden geplaatst op een plek met helder, maar gefilterd licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Pas op voor tocht en plotse temperatuurschommelingen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is aan te raden om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, ongeveer tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of droge lucht.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille houdt van zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd kalkrijke bodems. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de grond is aanbevolen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De Hibiscus plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille is een prachtige bloeiende plant met grote, heldere en zonnige bloemen in de kleuren roze, rood en geel. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits op een zonnige plek. De bloemen hebben een exotische uitstraling en bloeien van de lente tot aan de herfst. De plant heeft glanzend groene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Marseille is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.