Aloe 'Black Gem'

Aloe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aloe 'Black Gem' er en saftig plante med mørkegrønne, næsten sorte blade, der er spidse og langstrakte. Bladene har hvide pletter og en lys kant, hvilket giver planten et iøjnefaldende udseende. Det er en langsomt voksende plante, der kan blive op til ca. 30 cm høj. Aloe 'Black Gem' blomstrer om sommeren med rørformede orange blomster, der tiltrækker insekter. Det er en let at passe plante, der trives godt i solrige og tørre miljøer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Aloe 'Black Gem' er generelt let at vedligeholde. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys er vigtigt for denne plantes sundhed. Undgå at overvande for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placer den helst et sted med masser af indirekte sollys. Et vindue mod syd eller vest er ideelt.

  Indendørs planter har generelt kun brug for vand hver par uger, afhængigt af plantesorten. Tjek altid jorden, inden du vander for at undgå, at planten får for meget vand. Det er bedre at give planten vand sjældnere end for ofte.

  Denne plante trives med klart, indirekte sollys og kan blive forbrændt i direkte sollys. Det er bedst at beskytte planten mod skarpt sollys for at undgå bladforgiftning. Så placér planten et sted med klart, men indirekte sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Placér derfor planten et varmt og solrigt sted i huset. Overdreven kulde kan påvirke plantens vækst og sundhed.

  Aloe 'Black Gem' blomstrer normalt i vintermånederne, fra december til februar. Blomstringen kan vare i nogle uger til et par måneder.

  Ja, Aloe vera planter er kendt for deres luftrensende egenskaber. De hjælper med at fjerne forurenende stoffer fra luften og forbedrer dermed luftkvaliteten i hjemmet. Det er et smukt og funktionelt tilføjelse til ethvert rum.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for sund vækst og udvikling af planten. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at undgå eventuel stress.

 • Det anbefales at fjerne døde blade regelmæssigt. Hvis planten bliver for stor, kan den beskæres ved at klippe de yderste blade af. Brug altid rene og skarpe beskæresaks.

  Giv planten moderat vand og sørg for, at jorden tørrer ud mellem vandingerne. Undgå at planten står i for fugtig jord, da dette kan forårsage rodrot. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Aloë 'Black Gem' trives bedst i veldrænet pottemuld, der er specielt sammensat til sukkulenter og kaktusser. Pottemulden skal være let og luftig for at holde rødderne sunde. Overvanding bør undgås for at forhindre rodforrådnelse.

  Den ideelle jord til stueplanter som Aloe 'Black Gem' er godt drænet og let. Det er vigtigt, at jorden ikke forbliver for fugtig for at undgå rodrot. En blanding af pottemuld med lidt sand eller perlit kan hjælpe med en optimal jordkvalitet.

  Placér planten et solrigt sted og vand regelmæssigt, men lad jorden tørre mellem vandingerne. Brug en godt drænet pottemuld og giv planten næringsstof til fedtplanter en gang om måneden.

  Du kan støve bladene af denne plante af med en blød børste eller en fugtig klud. Fjern eventuelt støv fra bladene for at holde planten sund. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler.

  Planten har brug for meget lys og trives bedst på et sted med indirekte sollys. Placer den ikke direkte foran et sydvendt vindue, men hellere mod øst eller vest. For lidt lys kan resultere i langstrakte blade og en mindre kompakt vækstform.

  Aloe Black Gem trives bedst ved en temperatur på mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. Hold planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger.

  En luftfugtighed på omkring 40-50% er ideel for stueplanter. Oprethold en stabil luftfugtighed ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For lav luftfugtighed kan føre til udtørring af plantens blade og stængler.

  Aloe 'Black Gem' trives godt i jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at have en god dræning for at undgå rodæng. En pH-værdi mellem 6 og 7 anbefales for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en afbalanceret stueplante gødning, der er specielt designet til fedtplanter. Overgødskning kan føre til skade på rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

 • Beskrivelse

  Aloe 'Black Gem' er en saftig plante med mørkegrønne, næsten sorte blade, der er spidse og langstrakte. Bladene har hvide pletter og en lys kant, hvilket giver planten et iøjnefaldende udseende. Det er en langsomt voksende plante, der kan blive op til ca. 30 cm høj. Aloe 'Black Gem' blomstrer om sommeren med rørformede orange blomster, der tiltrækker insekter. Det er en let at passe plante, der trives godt i solrige og tørre miljøer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.