Crassula ovata

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula ovata, ook bekend als de Jade plant, is een succulente plant met dikke, ovale bladeren en een stevige stam. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en kunnen een roodachtige tint krijgen als ze veel zonlicht ontvangen. Het is een populair en gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in helder, indirect licht. Crassula ovata kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit in de zomer met kleine, witte bloemen. Deze plant wordt vaak als een symbool van geluk en welvaart beschouwd en wordt vaak in verband gebracht met Feng Shui.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in een lichte omgeving en weinig water nodig heeft. Het is een ideale kamerplant voor beginners.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst staat hij voor een raam op het zuiden of westen.

  Crassula ovata heeft weinig water nodig en moet ongeveer eens per twee weken water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van felle zon en kan ook goed gedijen in indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. Pas op voor verbranding van de bladeren bij te veel direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek om ervoor te zorgen dat hij voldoende warmte krijgt. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  Crassula ovata bloeit meestal in de maanden van de zomer tot de herfst. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Crassula ovata heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, het is ideaal voor jou om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat je goed kunt groeien en gedijen als kamerplant. Zorg er ook voor dat je voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt.

 • Het is raadzaam om Crassula ovata jaarlijks te snoeien om de vorm en omvang van de plant te behouden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, door de lange stelen en dode bladeren weg te knippen. Gebruik hiervoor een scherpe schaar of snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en mag tussen gietbeurten een beetje opdrogen. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik goed doorlatende potgrond geschikt voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar laat ook niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten. Ververs de potgrond om de paar jaar voor de beste groeiresultaten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken, die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het kan helpen om af en toe de bovenste laag van de potgrond te vervangen om de kwaliteit van de bodem te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Plaats hem op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Geef in het voorjaar en zomer elke twee weken mest.

  Schoonmaken van de bladeren kan met een vochtige doek of met lauw water. Vermijd direct zonlicht op natte bladeren om verbranding te voorkomen. Verwijder regelmatig stof en vuil van de bladeren voor een gezonde groei.

  Crassula ovata heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een locatie met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen specifieke eisen aan de luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Eventueel kan een luchtbevochtiger worden gebruikt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het gebruik van specifieke bodemtestkits kan hierbij helpen.

  De plant heeft weinig voeding nodig en kan met matige bemesting goed groeien. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, maar wees voorzichtig met overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Het is raadzaam om de plant in de winter geen extra voeding te geven.

 • Omschrijving

  Crassula ovata, ook bekend als de Jade plant, is een succulente plant met dikke, ovale bladeren en een stevige stam. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en kunnen een roodachtige tint krijgen als ze veel zonlicht ontvangen. Het is een populair en gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in helder, indirect licht. Crassula ovata kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit in de zomer met kleine, witte bloemen. Deze plant wordt vaak als een symbool van geluk en welvaart beschouwd en wordt vaak in verband gebracht met Feng Shui.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.