Crassula ovata 'Variegata'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula ovata 'Variegata' is een succulente plant met dikke, ovale bladeren die groen en crèmekleurig gestreept zijn. De bladeren bevatten waterreserves, waardoor deze plant goed bestand is tegen droge omstandigheden. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een compacte struikvorm kan aannemen. In de zomer produceert deze plant kleine, witte bloemen die een subtiele zoete geur verspreiden. Crassula ovata 'Variegata' is zeer geliefd vanwege zijn decoratieve bladtekening en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Over het algemeen is deze plant zeer robuust en kan goed gedijen in verschillende omgevingen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst in een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Crassula ovata 'Variegata' heeft gemiddeld eens per twee weken water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht, vooral in de middag. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan verbranding veroorzaken op de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en kan goed gedijen bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats hem op een plek met voldoende licht en vermijd direct zonlicht in de zomer.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Crassula ovata 'Variegata' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren door giftige stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Crassula ovata 'Variegata' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt goed bij kamertemperatuur en houdt van een lichte standplaats. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • De Crassula ovata 'Variegata' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode en beschadigde bladeren zodat de plant gezond blijft. Knip de takken met een scherpe schaar of snoeischaar tot de gewenste lengte af.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Geef de plant liever te weinig water dan te veel, omdat deze plant gevoelig is voor wortelrot. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Crassula ovata 'Variegata' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en zand. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is en laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen.

  De Crassula ovata 'Variegata' heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft niet veel water nodig en kan goed gedijen in lichte, zonnige plekken. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei. Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de vorm te behouden.

  Je kunt de bladeren van deze plant afnemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vergeet niet om de bladeren regelmatig te controleren op eventuele plagen. Voor een glanzend effect kun je de bladeren afnemen met een speciale bladglansmiddel.

  Deze kamerplant heeft veel licht nodig en kan zowel in indirect zonlicht als direct zonlicht gedijen. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een lagere groei en minder kleurrijke bladeren.

  Deze plant doet het het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude temperaturen, vooral 's nachts. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden.

  Kamerplanten vereisen over het algemeen een normale luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet in een te vochtige omgeving staat om schimmelvorming te voorkomen.

  De Crassula ovata 'Variegata' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,2. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed worden opgenomen door de plant, terwijl een te alkalische bodem kan leiden tot voedingsstoffen die niet beschikbaar zijn voor opname. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben matige bemesting nodig in het groeiseizoen, gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor bloeiende planten. Geef geen mest in de wintermaanden als de plant in rust is. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  Crassula ovata 'Variegata' is een succulente plant met dikke, ovale bladeren die groen en crèmekleurig gestreept zijn. De bladeren bevatten waterreserves, waardoor deze plant goed bestand is tegen droge omstandigheden. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een compacte struikvorm kan aannemen. In de zomer produceert deze plant kleine, witte bloemen die een subtiele zoete geur verspreiden. Crassula ovata 'Variegata' is zeer geliefd vanwege zijn decoratieve bladtekening en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.