Gasteria acinacifolia

Gasteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gasteria acinacifolia is een vetplant met langwerpige, puntige bladeren die groeien in een rozetvorm. De bladeren hebben een donkergroene kleur met patronen van witte stippen en strepen. Deze plant kan tot 30 cm hoog worden en produceert kleine, klokvormige bloemen in tinten van rood en oranje. Hij gedijt goed in helder licht en heeft matig water nodig. Gasteria acinacifolia is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in droge en warme omgevingen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en kan goed gedijen bij indirect zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, Gasteria acinacifolia heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant staat bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is dus een goede keuze voor een gezonde en schone leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar op een plek met indirect licht.

 • Je kunt dode bladeren of bloemen wegsnoeien om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Minder is vaak meer bij het snoeien van kamerplanten.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verpotten om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg voor een luchtige potgrond vermengd met wat grof zand voor optimale groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij weinig licht. Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of spons. Je kunt ook af en toe de bladeren besproeien met lauwwarm water om ze fris te houden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen na het schoonmaken.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot het strekken van de plant en het verliezen van de mooie kleuren.

  De temperatuur van de plant moet tussen de 18 en 24 graden Celsius liggen. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming en ziektes. Een te lage luchtvochtigheid kan de plant uitdrogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH 6.0 en 7.0. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed worden opgenomen door de plant. Een te basische bodem kan schade veroorzaken aan de wortels en leiden tot voedingsgebrek.

  De plant heeft geen speciale bemesting nodig en kan goed gedijen op standaard kamerplantenvoeding. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen, van maart tot september, regelmatig te bemesten. Gebruik een evenwichtige meststof met een lage dosering om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Gasteria acinacifolia is een vetplant met langwerpige, puntige bladeren die groeien in een rozetvorm. De bladeren hebben een donkergroene kleur met patronen van witte stippen en strepen. Deze plant kan tot 30 cm hoog worden en produceert kleine, klokvormige bloemen in tinten van rood en oranje. Hij gedijt goed in helder licht en heeft matig water nodig. Gasteria acinacifolia is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in droge en warme omgevingen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.