Haworthia pumila

Haworthia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Haworthia pumila is een vetplant die behoort tot de familie van de Asphodelaceae. Deze plant heeft vlezige, groene bladeren die in rozetten groeien. De bladeren zijn bedekt met witte strepen of bobbeltjes, wat zorgt voor een decoratief effect. Haworthia pumila produceert kleine witte bloemen die verschijnen op lange stelen. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed binnenshuis op een zonnige plek.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Ook heeft hij geen speciale voeding nodig om te groeien.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Houd er rekening mee dat te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Kamerplanten zoals deze hebben 1 keer per week water nodig. Laat de grond tussen de water geefbeurten in licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt het beste helder, indirect licht. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij een constante binnentemperatuur. Het wordt aangeraden om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Het zorgen voor een warm klimaat zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen.

  De Haworthia pumila bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant Haworthia pumila staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Snoeien van de Haworthia pumila is niet nodig, aangezien deze plant langzaam groeit en compact blijft. Verwijder alleen eventuele dode bladeren of bruine puntjes om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Als de Haworthia pumila te groot wordt, kan de plant eenvoudig worden gescheiden en opnieuw worden geplant.

  Geef de plant spaarzaam water en laat de potgrond tussen gietbeurten goed opdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat de wortels kunnen gaan rotten. Geef in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Vermijd zware, vocht vasthoudende grond en zorg voor voldoende drainage in de pot. Een mengsel van potgrond, zand en perliet kan geschikt zijn voor deze plant.

  Haworthia pumila gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een laag humusgehalte. De bodem moet licht vochtig worden gehouden, maar mag niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van zand en potgrond kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit.

  - Plaats de plant op een lichte plek, zonder direct zonlicht. - Geef de plant 1 keer per week water in de zomer en 1 keer per maand in de winter. - Gebruik cactuspotgrond en verpot de plant eens in de 2-3 jaar.

  Voor het schoonmaken van deze plant kun je het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof of vuil voorzichtig af te vegen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Plaats de plant op een plek met voldoende licht, bij voorkeur indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant te beschermen tegen temperaturen onder de 10 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Plaats de plant op een warme en lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen droge lucht, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Haworthia pumila heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 te houden voor een optimale groei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan bijdragen aan een gezonde plantengroei.

  Gebruik een speciale cactusmeststof in de lente en zomer om de Haworthia pumila te bemesten. Zorg ervoor dat de meststof verdund is volgens de instructies op de verpakking om schade aan de plant te voorkomen. Bemest de plant slechts één keer per maand tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  Haworthia pumila is een vetplant die behoort tot de familie van de Asphodelaceae. Deze plant heeft vlezige, groene bladeren die in rozetten groeien. De bladeren zijn bedekt met witte strepen of bobbeltjes, wat zorgt voor een decoratief effect. Haworthia pumila produceert kleine witte bloemen die verschijnen op lange stelen. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed binnenshuis op een zonnige plek.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.