Calibrachoa Minifamous Cherry Pink

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous Cherry Pink is een prachtige hangplant met kleine, felroze bloemen die lijken op kersenbloesem. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Cherry Pink heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale bloei. Dankzij de mooie bloemen en het weelderige groen is de Calibrachoa Minifamous Cherry Pink een eye-catcher in elke tuin of op elk balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Minifamous Cherry Pink is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit maakt de plant ideaal voor in de tuin of op het balkon, waar het zorgt voor continue kleur en groen. Planten die groenblijvend zijn hebben geen last van kaalheid in de winter.

  Deze tuinplant is meestal winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Bescherming wordt aanbevolen bij langdurige vorst. Het is het beste om de plant in een pot tegen de vorst te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  Calibrachoa Minifamous Cherry Pink heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plant ze op een afstand van 15-20 cm van elkaar voor optimale groei en bloei.

  De plant groeit het best in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor de beste groeiresultaten. Overmatige schaduw kan de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere roze bloemen die nectar produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinbezoekers zoals vlinders en bijen.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan door de bloemen en nectar die het biedt. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant andere planten beschermen tegen ziektes door zijn natuurlijke afweermechanismen.

  Deze plant bloeit van mei tot aan de vorst in het najaar en de bloemen blijven gedurende de hele zomerperiode groeien. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen kunnen we genieten van de prachtige bloemen gedurende enkele maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, tuinplanten zoals de "Calibrachoa Minifamous Cherry Pink" hebben geen geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert geen geluidsgolven en heeft geen invloed op het verminderen van geluid in de omgeving. Het is voornamelijk decoratief en draagt bij aan de esthetiek van de tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om dode of beschadigde stengels te verwijderen en een compacte vorm te behouden. Snoei lichtjes aan het einde van de zomer om de plant te verjongen en te stimuleren tot nieuwe bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Besproei de bladeren niet met water om schimmelvorming te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal voor een gezonde groei. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor de beste resultaten. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen bij een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is, maar goed vochtig blijft. Het toevoegen van organische stof kan de bodemkwaliteit ten goede komen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is raadzaam om de plant tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het kan ook helpen om de plant op een beschutte plek te plaatsen of zelfs naar binnen te halen tijdens erg koude periodes. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens drogere periodes. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen en de plant regelmatig te bemesten. De plant kan het beste in de volle zon geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt toegepast.

  Mulch kan worden gebruikt rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan helpen om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen te behouden. Kies voor organisch mulch zoals compost, boomschors of stro.

  De Tuinplanten houden van neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te compact.

  Voor Tuinplanten kan preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op ongedierte of het gebruik van natuurlijke vijanden helpen bij de bestrijding van plagen. In geval van ernstige besmetting kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrine, effectief zijn. Zorg er altijd voor dat de plant gezond en sterk is, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous Cherry Pink is een prachtige hangplant met kleine, felroze bloemen die lijken op kersenbloesem. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Cherry Pink heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale bloei. Dankzij de mooie bloemen en het weelderige groen is de Calibrachoa Minifamous Cherry Pink een eye-catcher in elke tuin of op elk balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.