Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is een hangende plant met opvallende rode bloemen en donkergroene bladeren. Het is een perfecte keuze voor hangmanden, borders of plantenbakken. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Royal Red gedijt goed op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van deze Pelargonium.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en groeit ze weer op in het voorjaar. Het is een populaire tuinplant vanwege de kleurrijke bloemen.

  Deze plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Het is belangrijk om de plant op een vorstvrije plek te overwinteren.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste tuinomstandigheden en hebben weinig water nodig. Het is een sterke en duurzame plant die lang bloeit.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en te groeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red groeit het beste in de volle zon, maar kan ook overleven in de halfschaduw. Om de plant gezond en bloeiend te houden, is het echter aan te raden om hem te plaatsen op een locatie met voldoende zonlicht. In de schaduw kan de groei verminderen en de bloei minder uitbundig zijn.

  Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt, meestal één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt, daar dit kan leiden tot wortelrot. In de zomer kan wat vaker water gegeven worden dan in de winter.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het kan dus helpen om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken. Beplanting van de plant zal bijdragen aan het behoud van biodiversiteit in je tuin.

  Pelargoniums trekken bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Echter, omdat het een niet-inheemse plant is, heeft het niet dezelfde positieve impact als inheemse planten op de lokale biodiversiteit. Het gebruik van pesticiden moet worden vermeden om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloei kan duren van 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en is bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de bladeren van de Pelargonium plant helpen geluid te dempen. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van planten in het algemeen voor een rustige en kalmerende omgeving. Het is dus mogelijk dat deze plant enige geluidsdempende eigenschappen heeft.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange takken terug tot een paar centimeter boven de basis van de plant. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om ziekten te voorkomen.

  De Pelargonium prefereert goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Vermijd te zware of te vochtige grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te voorzien van voedingsstoffen.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en rijk aan voedingsstoffen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze planten. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig bemest wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zo blijft de plant gezond en kan hij in het voorjaar weer goed uitlopen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Voeg regelmatig plantenvoeding toe tijdens het groeiseizoen om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar een meststof voor bloeiende planten te gebruiken. Volg de instructies op de verpakking. Geef de plant niet te veel mest, dit kan schade veroorzaken.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht op de bodem rondom planten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit houtsnippers, compost, bladeren of stro. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om de planten gezond te houden.

  De ideale zuurgraad voor de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en groene zeep. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet tegen bladluizen. Tot slot kan regelmatig controleren op ongedierte en direct handelen bij de eerste tekenen van een plaag helpen bij het voorkomen van schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Red is een hangende plant met opvallende rode bloemen en donkergroene bladeren. Het is een perfecte keuze voor hangmanden, borders of plantenbakken. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Royal Red gedijt goed op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van deze Pelargonium.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.