Guzmania 'El Cope'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'El Cope' is een prachtige tropische plant met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groenbladige bladeren groeien. De bloemen kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een exotische uitstraling in huis. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de waterstand in de rozet van bladeren regelmatig te controleren en de plant af en toe te besproeien. De Guzmania 'El Cope' kan ook goed gedijen in een vochtige omgeving en is daardoor een ideale keuze voor badkamers of keukens.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Regelmatig besproeien en af en toe voeding geven zal de plant gezond houden.

  Ja, de Guzmania 'El Cope' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant op een lichte standplaats te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder, indirect licht voor optimale groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben meestal eenmaal per week water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje opdrogen.

  De plant houdt niet van direct fel zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Het beste kan de plant op een plek staan met indirect zonlicht of in de schaduw. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-25°C. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De bloeiperiode van deze plant is meestal in de maanden april tot augustus. De bloemen kunnen tot enkele maanden aanhouden voordat ze verwelken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten CO2 omzetten in zuurstof en de lucht kunnen zuiveren van schadelijke stoffen. Het regelmatig onderhouden van kamerplanten kan dus bijdragen aan een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Kamerplanten zoals deze hebben geen snoei nodig. Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Eventueel kan de bloemsteel na de bloei afgeknipt worden.

  De Guzmania 'El Cope' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Guzmania 'El Cope' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  Voor de beste groeiresultaten heeft deze plant een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond en schors kan de nodige drainage bieden voor deze plant.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Gebruik van tijd tot tijd vloeibare meststof om de groei te stimuleren.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kan je een zachte doek gebruiken die licht vochtig is gemaakt met lauw water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren volledig opgedroogd zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek.

  De Guzmania 'El Cope' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Deze planten kunnen niet goed tegen tocht en temperatuurschommelingen, dus zorg voor een constante en gematigde temperatuur. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmingsbronnen of airconditioning.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden verhoogd door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van 60-70% wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant aantasten.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemesten kan het beste plaatsvinden tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'El Cope' is een prachtige tropische plant met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groenbladige bladeren groeien. De bloemen kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een exotische uitstraling in huis. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de waterstand in de rozet van bladeren regelmatig te controleren en de plant af en toe te besproeien. De Guzmania 'El Cope' kan ook goed gedijen in een vochtige omgeving en is daardoor een ideale keuze voor badkamers of keukens.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.