Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens 'Cameo White' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken tuinliefhebbers aan vanwege hun delicate uitstraling. Deze plant groeit goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van schaduwrijke tuinplekken. 'Cameo White' staat bekend om zijn lange bloeiperiode, van het voorjaar tot het najaar, waardoor het een continue bron van schoonheid in de tuin is. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een perfecte keuze is voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White' is een eenjarige plant die niet groenblijvend is. Na de bloeiperiode zal de plant afsterven en moet deze worden vervangen door nieuwe planten. De planten kunnen het beste in de zomer worden geplant en bloeien tot de eerste vorst.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White' is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. In de winter moet de plant binnen gehaald worden of beschermd worden tegen kou. Het is een zomerbloeier die van warme temperaturen houdt.

  Ja, Impatiens zijn makkelijk te onderhouden en gedijen goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste in vochtige grond. Het zijn ideale planten voor beginners in de tuin.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze in goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw.

  Ja, Impatiens 'Cameo White' groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Deze planten hebben weinig zonlicht nodig en gedijen goed in schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Let op dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, Impatiens 'Cameo White' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit zorgt voor bestuiving en helpt bij het behouden van de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar bloemen die nuttige insecten aantrekken.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White' trekt bijen en andere bestuivers aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. Het is een populaire tuinplant vanwege de lange bloeitijd en de mooie witte bloemen.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White' kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Deze plant gedijt het beste in de schaduwrijke delen van de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Let op, sommige delen van de plant kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, Impatiens planten kunnen geluid enigszins dempen vanwege hun dichte vegetatie en bladeren. Echter zal de geluidsdemping niet zo effectief zijn als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of vetplanten. Over het algemeen helpen planten wel om geluid te absorberen en de akoestiek te verbeteren in een ruimte.

 • Impatiens moeten regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een bossige vorm te behouden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig ook overmatige groei om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar ervoor te zorgen dat de grond niet te nat wordt. Voeg af en toe voedingsstoffen toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Impatiens (Walleriana Grp) ‘Cameo White’ gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. De bodem dient vruchtbaar en humusrijk te zijn voor optimale groei en bloei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor de beste resultaten.

  De impatiens 'Cameo White' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats, uit de felle middagzon. Deze plant gedijt goed in vochtige grond, dus regelmatig water geven is belangrijk.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze niet goed tegen vorst kunnen. Voor extra bescherming kunnen planten in potten naar binnen worden gebracht tijdens koude periodes. Het is belangrijk om de planten te beschermen tegen koude wind en overmatig vocht.

  "De plant houdt van een vochtige maar goed doorlatende bodem. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei."

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof. Kies een meststof die rijk is aan stikstof voor gezonde bladgroei en bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de bladeren, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit bevordert de groei en bloei van de plant. Kies een organisch mulchmateriaal, zoals houtsnippers of compost.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten.

  Voor de ongediertebestrijding van Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) 'Cameo White', is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren op eventueel voorkomend ongedierte. Ongedierte zoals bladluizen en spint kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door het gebruik van insecticiden. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te besproeien met water om eventueel ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Impatiens 'Cameo White' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken tuinliefhebbers aan vanwege hun delicate uitstraling. Deze plant groeit goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van schaduwrijke tuinplekken. 'Cameo White' staat bekend om zijn lange bloeiperiode, van het voorjaar tot het najaar, waardoor het een continue bron van schoonheid in de tuin is. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een perfecte keuze is voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.