Stromanthe sanguinea 'Horticolor'

Stromanthe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Stromanthe sanguinea 'Horticolor' is een prachtige kamerplant met opvallende en kleurrijke bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een mix van groen, rood en crème tinten. Deze plant heeft een subtropische uitstraling en voelt zich het beste op een lichte standplaats, maar uit de directe zon. De Stromanthe sanguinea 'Horticolor' houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig sproeien wordt aanbevolen. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die een prachtige toevoeging is aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en heeft geen intense zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder is het een sterke en veerkrachtige plant. Het is aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte plek in huis zal de plant gelukkig maken.

  De plant heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Te veel fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wat bescherming heeft tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en vochtige lucht. Een constante temperatuur tussen de 18-24°C is ideaal voor deze plant. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurwisselingen.

  De plant bloeit vanaf het late voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden. In de herfst en winter is de plant meestal niet in bloei.

  Ja, de Stromanthe heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is bekend dat deze plant schadelijke stoffen uit de lucht kan opnemen en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren kan de luchtzuiverende eigenschappen van de plant verder verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

 • Het is belangrijk om bruine en vergeelde bladeren regelmatig te verwijderen. Het snoeien van de plant helpt bij het bevorderen van nieuwe groei en het behouden van een gezonde uitstraling. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet constant drassig zijn. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter kan de plant met mate water gegeven worden.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Ververs de potgrond elk jaar of wanneer nodig om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant vereist een goed doorlatende, vochtige grond met een hoge luchtigheid. Het wordt aanbevolen om een ​​potgrond te gebruiken die verrijkt is met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem geen water vasthoudt, maar ook niet uitdroogt tussen gietbeurten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Veeg regelmatig het stof van de bladeren af met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Gebruik hiervoor lauw water en eventueel een milde zeepoplossing. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is aan te raden om de plant weg te houden van tochtige plekken.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De plant heeft baat bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schoteltje met water te zetten. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om eventuele ophoping van stof te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is gunstig voor de meeste kamerplanten, omdat dit de opname van voedingsstoffen bevordert. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond.

  De Stromanthe sanguinea 'Horticolor' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantmeststof om de plant gezond en kleurrijk te houden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus houd de aanbevolen dosering goed in de gaten.

 • Omschrijving

  De Stromanthe sanguinea 'Horticolor' is een prachtige kamerplant met opvallende en kleurrijke bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een mix van groen, rood en crème tinten. Deze plant heeft een subtropische uitstraling en voelt zich het beste op een lichte standplaats, maar uit de directe zon. De Stromanthe sanguinea 'Horticolor' houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig sproeien wordt aanbevolen. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die een prachtige toevoeging is aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.