Guzmania 'Violet Queen'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Violet Queen' er en smuk bromeliad med bemærkelsesværdige lilla blomster, der vokser i en rosetform. Bladene på denne plante er langstrakte og har en grøn farve med lilla accenter. Det er en let pleje indendørsplante, der kræver minimal vedligeholdelse. Denne plante trives bedst på et lyst sted, men undgå direkte sollys. At give regelmæssig vand til Guzmania 'Violet Queen' er vigtigt, men sørg for, at der ikke står vand i rosetten for at undgå rådne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkelig indirekte sollys og giv regelmæssigt vand, men undgå at pottejorden bliver for våd. Af og til at sprøjte blade hjælper med at holde luftfugtigheden høj.

  Ja, planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Et lyst sted indendørs med indirekte sollys er ideelt til denne plante. Den vil trives bedst med klart, men filtreret lys.

  De Guzmania 'Violet Queen' har brug for vand omkring én gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt, inden du vander.

  Denne plante holder af klart, indirekte lys og kan blive brændt i direkte sollys. Placer planten et sted med masser af lys, men undgå direkte sollys. Hold planten væk fra vinduer med skarpt sollys.

  Ja, Guzmania 'Violet Queen' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Placer derfor planten et varmt og lyst sted i hjemmet for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringen kan vare i flere uger til flere måneder, afhængigt af pleje og omgivelsesfaktorer.

  Ja, Guzmania 'Violet Queen' er en luftrensende plante og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs ved at absorbere skadelige stoffer. Det er et godt valg til indendørs brug og kan hjælpe med at skabe et sundere miljø at leve i. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt lys.

  Ja, denne plante foretrækker en placering mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber de ideelle vækstforhold og holder planten sund. Placer derfor planten et sted i hjemmet, hvor temperaturen forbliver inden for dette interval.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Guzmania 'Violet Queen', da denne plante naturligt er kompakt og lavtvoksende. Eventuelle døde blade kan forsigtigt fjernes for at bevare plantens udseende. Det er vigtigt at undgå at skære sunde blade af under beskæringsprocessen.

  Giv planten regelmæssigt vand, sørg for at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand med lunkent vand. Lad overskydende vand løbe ud i bunden af potten for at undgå rodtrus.

  Sørg for, at pottemuld er godt vandgennemtrængelig, og bland det med lidt groft sand eller perlit for at sikre god dræning. Brug en potte med drænhuller for at lade overskydende vand løbe væk og undgå, at rødderne rådner. Udskift pottemulden årligt for at fremme plantens sundhed.

  Jorden til Guzmania 'Violet Queen' skal være veldrænet og have en let sur til neutral pH-værdi. En blanding af pottemuld og orkidejord fungerer godt for at forsyne planten med de rette næringsstoffer. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og skal regelmæssigt have vand. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke vandmættet. Derudover er det vigtigt at gøde planten lejlighedsvis i vækstperioden.

  For at fjerne støv fra bladene på denne plante, kan du bruge en fugtig klud og forsigtigt tørre bladene af. Brug ikke rengøringsmidler på bladene, da dette kan beskadige planten. At rengøre bladene regelmæssigt sikrer, at planten kan ånde godt og fremmer væksten.

  De Guzmania 'Violet Queen' har brug for klart indirekte lys for at trives godt. Placér planten et sted med masser af naturligt lys, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kulde eller pludselige temperaturændringer, da dette kan påvirke plantens helbred. Generelt trives denne plante godt ved normal stuetemperatur.

  Luftfugtigheden for stueplanter bør ligge mellem 50% og 60% for at trives optimalt. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter for at holde luftfugtigheden på et passende niveau. For tør luft kan føre til brune bladspidser og tørre blade hos stueplanter.

  De Guzmania 'Violet Queen' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne stueplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Indendørs planter har brug for ekstra ernæring under vækstsæsonen, helst med en flydende gødning. Brug en gang om måneden om foråret og sommeren og reducer hyppigheden om efteråret og vinteren. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand efter gødning.

 • Beskrivelse

  De Guzmania 'Violet Queen' er en smuk bromeliad med bemærkelsesværdige lilla blomster, der vokser i en rosetform. Bladene på denne plante er langstrakte og har en grøn farve med lilla accenter. Det er en let pleje indendørsplante, der kræver minimal vedligeholdelse. Denne plante trives bedst på et lyst sted, men undgå direkte sollys. At give regelmæssig vand til Guzmania 'Violet Queen' er vigtigt, men sørg for, at der ikke står vand i rosetten for at undgå rådne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.