Viola (Wittrockiana Grp)

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) is een kleurrijke en vrolijke plant die voornamelijk bekend staat om zijn mooie bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, roze en wit. Het is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in halfschaduw. De Viola is een populaire keuze voor het opfleuren van bloembedden, borders en hanging baskets. De plant trekt ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en bemesting nodig heeft voor het behouden van een gezonde groei en overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Viola (Wittrockiana Grp) is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar opnieuw blad ontwikkelt. Deze plant valt onder de Tuinplanten categorie.

  De Viola (Wittrockiana Grp) is winterhard tot ongeveer -10°C. Deze plant kan dus overleven in milde winteromstandigheden zonder bescherming. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Viola is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig verzorging nodig heeft. Je hoeft alleen af en toe water te geven en dode bloemen te verwijderen.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) heeft ongeveer 15 centimeter ruimte nodig tussen de planten. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is het beste om ze te planten op een plek waar ze voldoende zonlicht kunnen krijgen.

  Ja, Tuinplanten zoals de Viola hebben veel licht nodig om goed te groeien. Een plek met schaduw kan leiden tot minder bloei en een zwakkere groei. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om de plant goed te observeren en indien nodig extra water te geven.

  Ja, de Viola plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke bloem voor bestuivers in de tuin. Het kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten in de tuin. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juli. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) kan goed tegen de volle zon, maar dient ook beschermd te worden tegen felle middagzon. Het is verstandig om de plant te voorzien van wat schaduw op zeer warme dagen om verbranding te voorkomen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te consumeren die niet als eetbaar bekend staan.

  Ja, planten in het algemeen hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en daarmee een geluidsdempende werking te hebben. Het is echter afhankelijk van de specifieke kenmerken van de plant. Tuinplanten kunnen over het algemeen helpen om geluid in een tuinomgeving te verminderen.

 • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Knip dode of beschadigde bladeren en stelen zo snel mogelijk weg. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en compactheid te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Voor Tuinplanten zoals Viola is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat voor de gezonde groei van de plant. Het is ook aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om te voorkomen dat de plant zich ophoopt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke grond. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende vocht. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht zuur is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  In de winter kunnen de bloeiende violen in de tuin wat extra bescherming gebruiken. Bedek de planten met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Je kunt ook een fleecehoes of tuinvlies over de planten trekken om ze te beschermen tegen extreme kou.

  De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor voldoende water en bemesting tijdens de groeiperiode om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond en compact te houden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen.

  Mulch de grond rondom deze plant met organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten ligt tussen de 5.5 en 7.0 op de pH-schaal. Een te zure bodem kan worden geneutraliseerd met kalk, terwijl een te basische bodem kan worden aangepast met zwavel of humus. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen om de gezondheid en groei van de planten te bevorderen.

  Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes om ongedierte zoals luizen en trips te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de planten te dicht op elkaar staan om schimmels te voorkomen. Controleer regelmatig de planten op tekenen van ongedierte en grijp snel in indien nodig.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) is een kleurrijke en vrolijke plant die voornamelijk bekend staat om zijn mooie bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, roze en wit. Het is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in halfschaduw. De Viola is een populaire keuze voor het opfleuren van bloembedden, borders en hanging baskets. De plant trekt ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en bemesting nodig heeft voor het behouden van een gezonde groei en overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.