Chamaedorea metallica

Chamaedorea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaedorea metallica is een prachtige kamerplant met opvallende metallic groene bladeren die een beetje lijken op palmbladeren. Deze plant is vrij compact en groeit langzaam, waardoor hij perfect is voor kleinere ruimtes. De Chamaedorea metallica gedijt het beste in warme en vochtige omgevingen en vereist regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje tropische uitstraling toe aan elke kamer en is relatief eenvoudig te verzorgen. De Chamaedorea metallica wordt ook wel de metallic palmenplant genoemd vanwege zijn unieke bladkleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte standplaats te zetten. Het regelmatig afstoffen van de bladeren bevordert de gezondheid van de plant.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar het daglicht de bladeren kan bereiken, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te stimuleren.

  Kamerplanten zoals Chamaedorea metallica hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen, dus het is het beste om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek met helder licht, maar uit de directe zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar direct zonlicht moet vermeden worden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur wordt gehouden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Chamaedorea metallica te snoeien, tenzij om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip deze bladeren vlak bij de stam af met een scherpe snoeischaar. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in een laagje water staan. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor een optimale groei en gezondheid heeft de plant potgrond nodig die goed waterdoorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig gehouden wordt, maar dat overtollig water goed kan weglopen. Vermijd het gebruik van te zware of compacte grondsoorten, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant kan regelmatig worden schoongeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Gebruik alleen lauw water en vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Chamaedorea metallica heeft behoefte aan helder, indirect licht maar verdraagt ook wat schaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg voor een lichte standplaats voor een gezonde groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien om een ideale vochtigheidsniveau te behouden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het creëren van de juiste omgeving voor deze plant.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Het is aan te raden om een goede potgrond te gebruiken die geschikt is voor kamerplanten.

  De Chamaedorea metallica heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige kamerplantenmest voor een gezonde groei. Voorkom overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Chamaedorea metallica is een prachtige kamerplant met opvallende metallic groene bladeren die een beetje lijken op palmbladeren. Deze plant is vrij compact en groeit langzaam, waardoor hij perfect is voor kleinere ruimtes. De Chamaedorea metallica gedijt het beste in warme en vochtige omgevingen en vereist regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje tropische uitstraling toe aan elke kamer en is relatief eenvoudig te verzorgen. De Chamaedorea metallica wordt ook wel de metallic palmenplant genoemd vanwege zijn unieke bladkleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.