Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Orange

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Orange is een compacte plant met helderoranje bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de opvallende bloemen. Fanfare Orange trekt vlinders aan en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Orange is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is een eenjarige plant die binnenshuis moet worden overwinterd of opnieuw moet worden geplant in het voorjaar. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter binnen te halen.

  Impatiens zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen en hebben regelmatig water nodig. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te groeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 25-30 cm van elkaar om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en is geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt en regelmatig bemest wordt voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer regelmatig of de grond vochtig aanvoelt en geef water indien nodig. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de feloranje bloemen. Vlinders en bijen zullen graag op zoek gaan naar nectar in de bloemen van deze plant. De plant trekt dus zeker vlinders en bijen aan in de tuin.

  Deze plant levert geen significante bijdrage aan de biodiversiteit in de tuin, aangezien het een gecultiveerde variant is die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen. Planten die inheems zijn en van nature voorkomen in de omgeving, dragen over het algemeen meer bij aan de biodiversiteit. Het is echter nog steeds een mooie en waardevolle toevoeging aan de tuin.

  "Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Orange" bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4-6 weken per bloem. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden.

  De plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plek in de halfschaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende oranje bloemen. Het consumeren van de plant kan mogelijk tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen leiden.

  Ja, planten in het algemeen hebben de mogelijkheid om geluidsgolven te absorberen en daarmee geluid te dempen in een beperkte mate. Het effect is echter meestal minimaal in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen. Het plaatsen van planten in huis kan echter wel een positief effect hebben op de algehele akoestiek van een ruimte.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en ruimte te creëren voor nieuwe bloemen. Verwijder eventuele beschadigde of zieke delen van de plant om verspreiding te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen om gezond te groeien en een overvloedige bloei te produceren.

  De Tuinplanten groep vereist goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te voorzien van voedingsstoffen en voldoende vochtig te houden. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te bemesten om optimale groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Tijdens de winter is het aan te raden om de plant te beschermen door hem binnen te halen of te bedekken met een dikke laag bladeren of mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan strenge vorst.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Voed de plant elke 2-4 weken met mest speciaal voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen rondom de plant helpt vocht vast te houden en voorkomt het onkruid. Het is het beste om organisch materiaal te gebruiken, zoals gedroogde bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin de plant groeit moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen of spint. Indien nodig kunnen deze worden bestreden met milieuvriendelijke methoden zoals bijvoorbeeld het gebruik van neemolie. Houd de plant ook gezond door hem regelmatig water te geven en te voeden met geschikte meststoffen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Orange is een compacte plant met helderoranje bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de opvallende bloemen. Fanfare Orange trekt vlinders aan en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.