Calibrachoa Callie Pink

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Callie Pink is een prachtige hangende plant met zachtroze bloemen en groenbladige stengels. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bloemen hebben een trechtervorm en groeien dicht bij elkaar, waardoor de plant een vol en weelderig uiterlijk heeft. Callie Pink is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en regelmatig water nodig heeft. Deze plant is een mooie aanvulling voor hangende manden, bloembakken en tuinperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Callie Pink is een groenblijvende tuinplant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden overwinterd of behandeld worden als een eenjarige plant. Het is aan te raden om deze plant in de herfst binnen te zetten om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voeden met plantenvoeding is voldoende. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen, dus het is aan te raden om hem op minimaal 30 cm afstand van andere planten te planten. Zorg ervoor dat hij ook genoeg ruimte heeft om zich uit te spreiden, zodat zijn wortelgestel zich goed kan ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  De Calibrachoa Callie Pink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en groei van de plant. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, als tuinplant draagt deze bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met zijn bloemen, waardoor er meer bestuiving plaatsvindt in de omgeving. Het biedt tevens beschutting en voedsel voor verschillende kleine dieren, zoals vogels en insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en kan tot wel 5 maanden bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  Nee, de Calibrachoa Callie Pink is niet eetbaar. Het is een sierplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, de Calibrachoa Callie Pink heeft het vermogen om geluid te dempen, dankzij zijn dichte bladeren en compacte groeiwijze. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant water te geven bij de wortels en niet op de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezondheid en groei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale zuurgraad. Verrijk de bodem indien nodig met compost of meststoffen.

  De Calibrachoa Callie Pink gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan ook goed groeien in hangmanden en bloembakken.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en koude wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of een beschermhoes.

  Zorg voor voldoende water en zonlicht, idealiter minimaal 6 uur per dag. Geef regelmatig plantenvoeding om de bloei te stimuleren en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloemen te bevorderen. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch beschermt ook de wortels van de plant tegen temperatuurschommelingen. Kies voor organische mulch zoals houtsnippers, compost of grasresten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Het is aan te raden om een pH-waarde tussen de 6 en 7 aan te houden voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Zorg voor een goede drainage van de grond en vermijd te veel vocht om schimmel en insectenplagen te voorkomen. Controleer regelmatig op luizen, trips en witte vlieg en verwijder deze handmatig of met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Callie Pink is een prachtige hangende plant met zachtroze bloemen en groenbladige stengels. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bloemen hebben een trechtervorm en groeien dicht bij elkaar, waardoor de plant een vol en weelderig uiterlijk heeft. Callie Pink is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en regelmatig water nodig heeft. Deze plant is een mooie aanvulling voor hangende manden, bloembakken en tuinperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.