Calibrachoa Callie Sunrise

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Callie Sunrise er en smuk hængende plante med solrige gule blomster og en livlig udstråling. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Callie Sunrise har en kompakt vækstform og er ideel til hængekurve og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Denne plante tilføjer en livlig og farverig touch til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året rundt. Dette gør planten smukt grønt og attraktivt i haven året rundt.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal beskyttes mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs i vintermånederne eller at dække den med isoleringsmateriale. Denne plante kan ikke overleve i kolde temperaturer.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Den trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. Du kan eventuelt gøde den lejlighedsvis for optimal vækst.

  De Calibrachoa Callie Sunrise har brug for cirka 25 til 30 centimeter plads til at vokse. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt og blomstre. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft.

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten og blomstringen begrænses. Vælg derfor et solrigt sted til planten for optimal vækst.

  Haveplanter som Calibrachoa Callie Sunrise har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men pas på med for meget vand, der kan kvæle rødderne. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand ved at røre ved jorden.

  Ja, planten Calibrachoa Callie Sunrise tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de overdådige blomster, der er rige på nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til en have eller altan, fordi det hjælper med bestøvning og biodiversitet. Planten kan bidrage til at skabe en sund og levende have.

  Ja, som haveplante bidrager du til biodiversiteten ved at tiltrække bier og andre bestøvere. Du hjælper med at opretholde det lokale økosystem og fremmer diversiteten af plantearter i området.

  Calibrachoa Callie Sunrise blomstrer normalt fra maj til oktober, og blomstringsperioden kan vare op til seks måneder. Denne haveplante er kendt for sin lange blomstringsperiode og farverige blomster.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og kræver mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og anbefales ikke at indtage. Den er primært beregnet til dekorative formål i haven og er ikke egnet til konsumption.

  Ja, mange haveplanter har evnen til at absorbere lyd og dermed virke lyddæmpende. De kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på altanen.

 • Du kan regelmæssigt fjerne døde blomster og blade fra planten for at fremme væksten. Trim lange stængler tilbage til omkring halvdelen for at holde planten kompakt. Beskær planten om foråret for at fremme blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at give planterne vand om morgenen for at forhindre svampesygdomme.

  Have i tankerne, at haveplanter såsom Calibrachoa Callie Sunrise har brug for en god dræningspottejord for at vokse godt. Vælg en pottejord specielt sammensat til blomstrende planter. Sørg for, at pottejorden holder tilstrækkeligt på fugt, men ikke er for våd.

  Jordkvaliteten til haveplanter skal være god drænende og have en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, og at der regelmæssigt gives vand, især under tørre perioder. Det anbefales at tilføje en organisk gødning for at fremme vækst og blomstring.

  De Calibrachoa Callie Sunrise trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at vokse og blomstre godt. Placer den på et beskyttet sted i haven med tilstrækkelig plads til at kunne vokse uden problemer.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at flytte den til et beskyttet sted eller dække den til med for eksempel halm eller muld. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå at planten bliver for våd om vinteren. Det er en god ide at regelmæssigt kontrollere, om planten lider af svamp eller sygdomme.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i varme perioder. Fjern døde blomster for at fremme blomstringen, og tilføj regelmæssigt gødning for en sund vækst. Plant Calibrachoa i frugtbar jord og på en solrig placering for det bedste resultat.

  Haveplanter som Calibrachoa Callie Sunrise kan gødes med en generel gødning til blomstrende planter. Det er vigtigt at gøde planterne regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen, i henhold til anvisningerne på emballagen. For meget gødning kan være skadeligt, så sørg for ikke at overskride den anbefalede mængde.

  Brugen af muld omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld kan også regulere jordtemperaturen og tilføje næringsstoffer til jorden. Det er vigtigt at forny muldlaget hvert år for at opnå optimale resultater.

  Calibrachoa Callie Sunrise trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og justere den, hvis det er nødvendigt.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne havplante er ved regelmæssigt at inspicere blade og blomster for tegn på insekter. Derudover kan det hjælpe at skylle planten af og til med vand for at skylle eventuelt skadedyr væk. Brug også biologiske bekæmpelsesmidler efter behov.

 • Beskrivelse

  De Calibrachoa Callie Sunrise er en smuk hængende plante med solrige gule blomster og en livlig udstråling. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Callie Sunrise har en kompakt vækstform og er ideel til hængekurve og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Denne plante tilføjer en livlig og farverig touch til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.