Streptocarpus saxorum

Streptocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Streptocarpus saxorum is een bloeiende plant die behoort tot de geslacht Streptocarpus en de familie Gesneriaceae. Het is een laagblijvende plant met glanzende, donkergroene bladeren en buisvormige bloemen die variëren in kleur van lichtroze tot paars. Deze plant gedijt goed in schaduwrijke omgevingen en heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven. Streptocarpus saxorum is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en schoonheid toevoegt aan elke ruimte waarin het wordt geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts wat licht, water en voeding nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Vermijd direct zonlicht en tocht.

  De Streptocarpus saxorum heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant voor een raam op het oosten of westen te zetten.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doordrenkt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste worden geplaatst op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant dus liever niet op een plek waar de zon fel op schijnt.

  Ja, de Streptocarpus saxorum houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen en tocht. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en beschutte plek in huis te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloeiperiode kan tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant Streptocarpus saxorum staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen om zijn optimale groei te bevorderen. Wees bewust van de omgevingstemperatuur om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de plant voorzichtig met scherpe schaar of mes om de vorm te behouden. Vermijd snoeien tijdens de rustperiode om de groei niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen.

  De plant gedijt goed in vruchtbare potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik een lichtzure potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De plant heeft een goed doorlatende en licht vochtige bodem nodig. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Regelmatig bemesten kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Gebruik een zachte doek om stof van de bladeren van de plant te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Gebruik eventueel een zachte borstel om hardnekkig vuil voorzichtig weg te vegen.

  De Streptocarpus saxorum heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat om de groei en bloei te stimuleren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt rond de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van tocht en extremen in temperatuur.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van verwarmings- of airconditioningsystemen die de lucht uitdrogen. Bevochtig de bladeren regelmatig met water om een gezonde luchtvochtigheid te behouden.

  Een Kamerplant zoals Streptocarpus saxorum gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de juiste zuurgraad van de bodem behouden blijft om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg voor regelmatige bodemtesten om de pH-waarde op peil te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatig een bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus gebruik de meststof met mate.

 • Omschrijving

  Streptocarpus saxorum is een bloeiende plant die behoort tot de geslacht Streptocarpus en de familie Gesneriaceae. Het is een laagblijvende plant met glanzende, donkergroene bladeren en buisvormige bloemen die variëren in kleur van lichtroze tot paars. Deze plant gedijt goed in schaduwrijke omgevingen en heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven. Streptocarpus saxorum is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en schoonheid toevoegt aan elke ruimte waarin het wordt geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.