Osteospermum FlowerPower Dark Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum FlowerPower Dark Purple is een rijkbloeiende en compacte plant met donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur die mooi contrasteert met het groene blad. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. Ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad tijdens de wintermaanden. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zomermaanden. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter te beschermen.

  De plant is gemiddeld winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld mulch of een winterhoes te gebruiken. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft voornamelijk behoefte aan voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding. Snoei dode bloemen regelmatig af voor een langere bloeiperiode.

  De Osteospermum FlowerPower Dark Purple heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten en obstakels om zijn groei niet te belemmeren. Plant ze bij voorkeur in groepen voor een mooi effect.

  De Osteospermum FlowerPower Dark Purple groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kunnen de bloemen minder goed tot hun recht komen. Kies daarom een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Osteospermum FlowerPower Dark Purple is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Deze eigenschap maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin die wilde dieren aantrekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te onderhouden en te zorgen voor voldoende bloeitijd om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de Osteospermum FlowerPower Dark Purple trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor een kleurrijke en gevarieerde omgeving, wat gunstig is voor verschillende soorten insecten. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Osteospermum FlowerPower Dark Purple bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, de Osteospermum FlowerPower Dark Purple kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Osteospermum FlowerPower Dark Purple is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, veel tuinplanten hebben een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en bloemen. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat de geluidsdempende werking kan variëren afhankelijk van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant lichtjes bij om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar ook eventueel de plant lichtjes om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant met voeten in het water staat.

  Gebruik voor deze tuinplant potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Je kunt de plant het beste planten op een zonnige plek in de tuin.

  De Bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende en voedzame bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd natte en compacte grond om gezonde plantengroei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd te veel schaduw en natte grond om problemen te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen winterse omstandigheden, is het aan te raden om mulch rond de basis aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een doek of speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen voor een langere bloeiperiode. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen tijdens het groeiseizoen, zoals organische meststof of speciale bloeimest voor bloeiende planten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen. Het is aan te raden om de meststoffen gelijkmatig te verspreiden rond de wortelzone van de plant.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rondom planten kan aanbrengen om de bodem te beschermen tegen uitdroging en temperatuurwisselingen. Het helpt ook om onkruidgroei tegen te gaan en voedingsstoffen vast te houden in de grond. Mulch kan bestaan uit onder andere houtsnippers, compost, bladeren of stro.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum FlowerPower Dark Purple gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en spint. Een effectieve manier van bestrijding is het regelmatig besproeien met water en zeepoplossing of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook raadzaam om aangetaste delen van de plant te verwijderen en de plant gezond te houden door voldoende voeding en water.

 • Omschrijving

  De Osteospermum FlowerPower Dark Purple is een rijkbloeiende en compacte plant met donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur die mooi contrasteert met het groene blad. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond. Ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.